دسته‌بندی نشده

علائم هفته سوم بارداری و وضعیت مادر و جنین

در هفته سوم بارداری اسپرم شجاع و موفق هفته دوم بارداری با تخمک روبرو شده و عمل لقاح انجام شده است.

چند روز پس از لقاح، تخمکی که بارور شده در جداره داخلی رحم لانه گزینی را آغاز می کند و شروع به رشد می کند.

البته شاید در هفته سوم بارداری خودتان ندانید که حامله هستید اما باید خوشحال باشید که در یک قدمی حس زیبای مادر شدن هستید و 37 هفته تا پایان سفر اسرارآمیز بارداری در پیش خواهید داشت.

اگر هیجان خاصی برای مادر شدن دارید اما با علائم و شرایط جنین و مادر در این دوران آشنایی ندارید، با شمیم بی بی همراه باشید تا شما را با علائم هفته سوم بارداری آشنا کنیم.

مطمئنا شما هنوز متوجه نشده اید که باردار هستید زیرا از زمان مقرر قاعدگی شما زمانی نگذشته است که شما متوجه این موضوع شوید!

اگر تاکنون هیچ گونه تغییراتی در بدن خود احساس نکرده اید، ناراحت نشوید زیرا بسیاری از خانم ها در این دوران علائم خاصی ندارند.

اما اگر نوک سینه هایتان تحریک می شود و درد می کند و حالت تهوع دارید طبیعی است و می تواند از نشانه های اولیه بارداری باشد.

در هفته سوم بارداری شما باید در مقابل کوچکترین نشانه ها نیز حساس باشید، اولین نشانه ای که می تواند هشدار مادر شدن را به شما بدهد این است که زمان پریود شما عقب بیفتد.

اگر در زمان مقرر پریود شدید که باردار نیستید اما اگر پریود نشدید باید از خودتان بپرسید که آیا من باردار هستم یا خیر؟

برای مشاهده ی علائم هفته دوم بارداری و وضعیت مادر و جنین در این هفته کلیک نمایید.

جنین در هفته سوم بارداری

شرایط جنین در هفته سوم بارداری:

همچون دو هفته گذشته اگر بخواهیم در مورد وزن و قد جنین صحبت کنیم کمی عجیب به نظر می رسد!

البته در این هفته جنین تشکیل شده است اما اندازه ی آن بشدت کوچک است و برای مشاهده ی او باید از میکروسکوپ استفاده کنید.

جنین در این مرحله از چند صد سلول تشکیل شده که در حال تکثیر می باشند و در داخل رحم قرار می گیرند.

سلول هایی که در قسمت وسط هستند به جنین تبدیل می شوند و سلولهایی که در خارج قرار گرفته اند به جفت تبدیل می شوند.

جفت اندام پنکیک شکلی است که مواد زاید را جمع می کند و اکسیژن و مواد مغذی را به جنین می رساند.

سلول هایی که به جفت تبدیل می شوند، هورمون HCG را ایجاد می کنند که وظیفه ی تغذیه ی تخمک بارور شده را پس از لانه گزینی در رحم بر عهده دارد.

اگر آزمایش خون بارداری بدهید، 11 روز پس از عمل لقاح هورمون HCG در خون مشهود می باشد.

اما اگر از بی بی چک (تست حاملگی خانگی) استفاده کنید، 12 تا 14 روز بعد از عمل لقاح هورمون HCG در ادرار اندازه گیری می شود.

اندازه ی جنین در هفته سوم بارداری به اندازه یک توپ کوچک گرد در حدود 0.1 میلی متر می باشد.

اگر می خواهید تصویر ذهنی از اندازه ی جنین خود در این دوران داشته باشید می توانیم به شما بگوییم که فرزند شما الان به اندازه ی یک دانه کنجد یا یک سر سوزن است!!

شرایط مادر و علائم هفته سوم بارداری:

لکه بینی:

در صورتی که جنین کوچک شما به خانه ی جدیدش راه یافته باشد، در این دوران مشاهده ی مقدار کمی لکه بینی طبیعی است، زیرا تخمکی که بارور شده در رحم فرو می ریزد.

لکه بینی که در این دوران مشاهده می شود مدت کوتاهی در حدود یک تا دو روز طول می کشد و وضعیت آن با عادت ماهیانه تفاوت دارد.

در پایان هفته سوم بارداری مایع آمنیوتیک در پیرامون توده سلولی جمع شده و حفره ای را تشکیل می دهد که پر از مایع می باشد، در ماه های بعدی به این حفره، کیسه آب گفته می شود.

نفخ و مشکلات گوارشی:

افزایش سطح پروژسترون باعث شل شدن عضلات در کل سطح بدن از جمله دستگاه گوارش می شود.

ماهیچه های شل شده عمل هضم غذا را کند می کنند که می توانند در بدن گاز و نفخ ایجاد کنند و احساس ناخوشایندی را در روده های خانم باردار ایجاد کند.

افزایش حس بویایی:

وقتی سطح استروژن در بدن مادر افزایش پیدا می کند، حس بویایی او زیاد می شود.

در این مرحله شما حساس می شوید و کوچکترین رایحه و عطری که در اطراف شما وجود داشته باشد را می توانید استشمام کنید.

این مورد جزو نشانه های اولیه ای است که می توانید آن را در هفته سوم بارداری مشاهده نمایید.

احساس طعم فلز:

وقتی وضعیت هورمونی در بدن مادر تغییر پیدا می کند، طعم و مزه ی فلز مانندی را در دهان خود احساس می کند.

برای اینکه این مزه کمتر شما را اذیت کند می توانید از لیموناد یا آب پرتقال استفاده نمایید.

تهوع صبحگاهی:

یکی از ابتدایی ترین علائم هفته سوم بارداری تهوع صبحگاهی و استفراغ است که این حالت تا ماه سوم بارداری نیز ادامه دارد و اکثریت زنان این حالات را در این دوران تجربه می کنند.

تغییرات ذائقه و ویار:

در این دوران به خوردن برخی غذاهایی که در گذشته دوست نداشتید علاقمند می شوید و از خوردن بعضی غذاهایی که در گذشته دوست داشتید متنفر می شوید، این گونه تغییرات ذائقه ای در این دوران طبیعی می باشند.

ویار بارداری و واکنش نشان دادن نسبت به بو و طعم موادغذایی مختلف از هفته سوم بارداری به بعد مشاهده می شود که می تواند از نشانه های اولیه ی بارداری باشد.

بی حالی و احساس خستگی:

تغییرات هورمونی در بدن مادر می تواند موجب خستگی او شود.

اگر شما در این دوران احساس خستگی و بی حالی می کنید طبیعی است، اما اگر احساس خستگی موجب افسردگی و استرس بیش از حد شما شده است حتما با یک پزشک روانشناس مشورت نمایید.

تکرر ادرار، ترشحات سفید رنگ واژن، بالا رفتن دمای بدن، تحریک شدن سینه ها و گرفتگی عضلات پا و … از دیگر علائم هفته سوم بارداری می باشد که البته در تمامی زنان باردار همه ی نشانه ها با یکدیگر دیده نمی شود.

وضعیت مادر و جنین در هفته سوم بارداری

بایدها و نبایدها در هفته سوم بارداری:

افزایش میزان مصرف پروتئین:

کودک شما برای رشد نیاز به پروتئین کافی دارد که تامین این میزان پروتئین از طریق مصرف غذاهای پروتئین دار توسط مادر فراهم می شود.

افزایش میزان مصرف کلسیم:

اگر بدن شما در دوره ی بارداری از کلسیم کافی برخوردار نباشد، کودک برای رشد و استخوان سازی این میزان کلسیم را از استخوان های مادر تامین می کند.

پس حتما در رژیم غذایی این دوران خود مصرف شیر و ماست و مواد غذایی کلسیم دار را بگنجانید.

فعالیت جسمی و ورزش کردن:

اگر بارداری شما جزو موارد پرخطر است که برای ورزش کردن با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید، زیرا در برخی موارد گفته می شود که شما باید استراحت مطلق داشته باشید.

اما اگر وضعیت شما در حالت نرمال قرار دارد، انجام ورزش هایی همچون پیاده روی، یوگا و شنا می تواند برای بدنتان مفید باشد و موجب تناسب اندام در دوره بارداری و پس از بارداری شود و از اضافه وزن بیش از حد مادر در دوران بارداری جلوگیری کند.

ممنوعیت رنگ کردن مو:

از رنگ کردن موهای خود در سه ماهه ی اول بارداری پرهیز کنید زیرا رنگ کردن مو در این دوران می تواند منجر به سقط جنین شود و به سلامتی کودک آسیب جدی وارد کند.

مصرف آهن و اسید فولیک:

با مشورت پزشک حتما مصرف قرص های آهن و اسید فولیک را به صورت روزانه در برنامه ی خود قرار دهید.

همچنین می توانید غذاهایی که دارای مقادیر قابل توجهی آهن هستند همچون جگر، سبزیجات برگ سبز، گوشت قرمز، حبوبات، میوه های خشک شده و … مصرف نمایید.

افزایش نوشیدن آب:

از نوشیدن مایعات و بخصوص آب غفلت نکنید.

مصرف آب باعث شادابی پوست شما می شود و کشیدگی پوست در دوران بارداری و افتادگی پوست در دوران پس از بارداری را کاهش می دهد.

عدم مصرف سیگار و مواد مخدر:

اگر جزو افرادی هستید که به نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف سیگار یا هر ماده مخدر دیگری اعتیاد دارد برای سلامتی خود و فرزندتان باید مصرف مواد مخدر را قطع نمایید.

در صورتی که خودتان نمی توانید این کار را انجام دهید حتما از مشاوران و متخصصان در این زمینه کمک بگیرید.

چه زمانی تست بارداری بدهم؟

اگر برای شنیدن خبر خوش مادر شدن لحظه شماری میکنید، در پایان هفته سوم می توانید آزمایش بارداری بدهید.

در صورتی که نتیجه تست بارداری منفی شد، چند روز بعد مجددا امتحان کنید زیرا لانه گزینی در این هفته اتفاق خواهد افتاد.

امیدواریم که به زودی جواب تست بارداری شما مثبت شود و خبر خوش مادر شدن را بشنوید و بتوانید دوره ی بارداری خود را به خوبی و خوشی سپری نمایید.

شما دوستان عزیز می توانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید، ما مشتاقانه آماده ی خواندن نظرات شما هستیم.

سوالات متداول

هفته سوم بارداری با چه علائمی همراه است و چه تغییراتی در بدن مادر اتفاق می افتد؟

از علائم هفته سوم بارداری می توانیم به مقدار کمی لکه بینی، مشکلات گوارشی و نفخ معده، افزایش یافتن حس بویایی، احساس کردن مزه ی فلز در دهان، احساس خستگی کردن و بی حالی، ویار و تهوع صبحگاهی، ترشحات واژن به رنگ سفید، بالا رفتن دمای بدن، تحریک شدن نوک سینه ها و ... اشاره کنیم.

آیا در هفته سوم بارداری می توانم از بی بی چک استفاده کنم؟

در پایان هفته سوم بارداری می توانید از بی بی چک برای تشخیص حاملگی خود استفاده نمایید اما اگر تست بارداری شما منفی نشان داد و پس از چند روز پریود نشدید می توانید مجددا از بی بی چک استفاده نمایید. بی بی چک 12 روز تا دو هفته پس از لقاح می تواند هورمون HCG را در ادرار خانم باردار اندازه گیری نماید و در صورتی که HCG به میزان خاصی بالا رفته باشد، تست بارداری مثبت نمایش داده می شود.

اندازه ی جنین در هفته ی سوم بارداری چقدر است؟

در هفته سوم بارداری عمل لقاح به تازگی انجام شده است و بسیاری از خانم ها نمی دانند که مادر شده اند و طبیعی است که اندازه ی جنین بسیار کوچک باشد. اندازه جنین در هفته سوم بارداری به اندازه 0.1 میلی متر است که اندازه ی سر سوزن یا یک دانه کنجد می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا