علائم هفته چهارم بارداری و وضعیت مادر و جنین
شیرین ترین و هیجان انگیزترین هفته ی بارداری، هفته چهارم بارداری است که متوجه تغییرات کوچکی در بدن خود می شوید و عادت ماهیانه ی شما عقب می افتد.
اگر در این دوران آزمایش بارداری بدهید، خبر خوش باردار شدن خود را خواهید شنید و می توانید با همسر خود یک جشن کوچک دو نفره را ترتیب بدهید و با عشق و شادی به پیشواز کوچولوی دوست داشتنی خود بروید.
از این هفته به بعد 8 ماه به پایان سفر اسرارآمیز بارداری باقی مانده است و شما باید بتوانید به خوبی از مهمانی که در درونتان رشد می کند پذیرایی کنید.
بسیاری از زنان پس از اینکه متوجه می شوند تست بارداریشان مثبت شده، دچار هیجان شده و می خواهند بدانند کوچولویی که در درونشان است چه اندازه ای دارد و چه شکلی است؟
اگر می خواهید با علائم هفته چهارم بارداری و وضعیت مادر و جنین در این دوران آشنا شوید با شمیم بی بی همراه باشید.
برای آشنایی با هفته اول بارداری بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
وضعیت جنین در هفته چهارم بارداری:
شما از هفته ی چهارم به بارداری خود پی می برید اما همچنان زمان شروع بارداری شما از اولین روز آخرین قاعدگیتان حساب می شود.
پس از اینکه متوجه شدید باردار هستید مطمئنا کنجکاو می شوید تا بدانید فرزندتان الان چه شکلی است یا قد و وزن او چقدر است؟
شاید باورتان نشود اما فرزند شما هنوز جنین نامیده نمی شود و فرزند شما از هفته ی چهارم تا هفته هشتم تا دهم بارداری رویان نامیده می شود.
از زمانی که عمل لقاح انجام می شود تا پایان هفته هشتم دوران رویانی نامیده می شود و پس از این هفته به او جنین می گویند.
از هفته چهارم بارداری به مدت 10 هفته طول می کشد تا بخش های مختلف اندام جنین شکل بگیرد.
فرزند شما چه شکلی است؟
در این دوران رویان از دو لایه اپی بلاست که لایه ی خارجی است و هایپوبلاست که لایه داخلی است تشکیل می شود.
این دو لایه در آینده اندام های بدن جنین را شکل می دهند.
جفت همچون جنین از دو لایه تشکیل می شود که می خواهد در دیواره ی رحم فضایی را ایجاد کند و در آینده ای نزدیک مواد غذایی و اکسیژن لازم را برای جنین فراهم کند.
جفت در دوره ی بارداری نمی گذارد فرزند شما گرسنه بماند و غذا و مواد مورد نیاز برای رشد جنین را فراهم می کند!
در این هفته گلبول های قرمز نیز در حال تشکیل شدن هستند تا اکسیژن را به تمامی بخش های بدن جنین انتقال دهند.
در این دوران مایع آمنیوتیک که در کیسه آب قرار گرفته نیز تشکیل می شود که وظیفه ی آن حفاظت از جنین در دوره ی بارداری است.
برای آشنایی با هفته دوم بارداری بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
اندازه جنین در هفته چهارم بارداری:
بیشتر مادرها دلشان می خواهد بدانند فرزندشان در هفته چهارم بارداری چقدر وزن و قد دارد؟
شاید برایتان خیلی عجیب باشد ولی باید به شما بگوییم که وزن فرزند شما در این هفته 0.11 گرم و قد او 0.13 سانتی متر می باشد.
فرزند شما در این هفته اندازه ی سر سوزن است و اگر سونوگرافی بدهید اثری از جنین دیده نمی شود.
عجله نکنید، زیرا سونوگرافی شکمی برای مشاهده ی فرزند شما بسیار زود است، تنها چیزی که در هفته چهارم در سونوگرافی شکمی دیده می شود این است که ضخامت آندومتر (لایه داخلی رحم) افزایش یافته است.
اما اگر سونوگرافی واژینال بدهید، ساک بارداری در این هفته قابل مشاهده می باشد، در برخی موارد ساک بارداری هم قابل مشاهده نیست که باید هفته ی بعد دوباره سونوگرافی را تکرار کنید.
وضعیت مادر در هفته چهارم بارداری:
مادر در این دوران شرایط متفاوتی را در بدن خود احساس می کند که قبلا تجربه ی آن را نداشته است.
احساس کردن درد خفیف در ناحیه ی شکم طبیعی است زیرا رویان می خواهد به دیواره ی رحم بچسبد و از طرفی بدن باید بتواند خودش را با هورمون های بارداری سازگار کند و رحم بتواند به عنوان منزل جدید فرزند شما آماده شود.
از این هفته به بعد علائم بارداری کم کم از راه می رسند و وضعیت نرمال بدن مادر را دچار دگرگونی می کند.
اگر مدتی است که برای بارداری اقدام کرده اید و بدن خود را آماده ی پذیرش مهمان کوچولو و دوست داشتنی خود کرده اید، اول منتظر باشید تا پریود شما عقب بیفتد، سپس نشانه ها را دنبال کنید.
اما پیش از هر چیز باید مطمئن شوید که باردار هستید و برای اطمینان باید تست بارداری بدهید.
اگر میزان هورمون HCG در بدن شما به اندازه ی کافی بالا نرفته باشد، بی بی چک (آزمایش بارداری خانگی) که با ادرار انجام می شود، نتیجه را منفی نشان می دهد و شما را ناامید می کند.
یک هفته تا 10 روز صبر کنید و اگر سیکل قاعدگی برای شما اتفاق نیفتاد به مراکز درمانی مراجعه کرده و آزمایش خون بارداری بدهید تا از باردار بودن خود اطمینان کسب کنید.
پس از اینکه جواب مثبت بارداری را دریافت کردید با همسر خود یک جشن دو نفره را ترتیب بدهید و با روی باز به سمت پذیرش فرزند دوست داشتنی خود بروید.
علائم هفته چهارم بارداری:
خونریزی واژینال: خونریزی به رنگ قهوه ای و صورتی که مشابه خونریزی دوره ی قاعدگی نباشد، می تواند از علائم بارداری باشد.
درد خفیف شکم: جنین در حال لانه گزینی است و درد خفیف در ناحیه ی زیر شکم طبیعی می باشد.
حالت تهوع و ویار بارداری: شاید کمی زود باشد ولی ویار و تهوع صبحگاهی از این هفته به بعد کم کم خودش را نشان می دهد و بسیاری از زنان را تا مرز پشیمانی از بارداری پیش می برد!
سفت و حساس شدن سینه ها: نوک سینه های شما به شدت حساس و ملتهب و دردناک می شود که البته در همه ی خانم ها این نشانه به چشم نمی خورد.
تغییرات خلق و خو: در این دوره بخاطر تغییرات هورمونی که در بدنتان ایجاد شده، روحیه ی شما نیز حساس می شود و در برخی مواقع زنانی که تازه باردار شده اند بسیار غمگین و زودرنج و بد اخلاق می شوند.
برای آشنایی با هفته سوم بارداری کلیک کنید:
مراقبت های هفته چهارم بارداری:
هر زمان خبر خوش بارداری خود را شنیدید، حتما به همسرتان نیز اطلاع بدهید تا به شما کمک کند تا سفر بارداری را به سلامتی و خوشی سپری کنید.
جواب آزمایش بارداری خود را نزد یک پزشک متخصص زنان و زایمان ببرید و از این به بعد در تایم های زمانی مشخص توسط پزشک ویزیت شوید تا شما را در این مسیر راهنمایی کند.
مصرف سیگار، مشروبات الکی و مواد مخدر را قطع نمایید، این مواد برای سلامتی جنین خطرناک هستند. پس از اینکه جواب مثبت بارداری را دریافت کردید برای سلامت خودتان و فرزندتان سیگار کشیدن را کنار بگذارید.
در سه ماهه ی اول بارداری موهای خود را رنگ نکنید، اگر خواستید بعد از ماه سوم بارداری موهای خود را رنگ کنید حتما از رنگ هایی استفاده نمایید که فاقد آمونیاک باشند.
در هنگام حمام رفتن از آب با دمای مناسب و دمپایی های حمام (برای جلوگیری از سر خوردن) استفاده نمایید تا سلامتی جنین به خطر نیفتد.
تا حد امکان در چند ماهه ی اول بارداری از مایکروفر استفاده نکنید، زیرا در برخی منابع ذکر شده که اشعه ی مایکروفر برای سلامتی جنین مضر است.
مصرف ویتامین های D، B، A و اسید فولیک را در برنامه روزانه خود قرار دهید و برای مصرف ویتامین ها با پزشک مشورت نمایید.
تغذیه هفته چهارم بارداری:
مصرف اسفناج، کلم بروکلی، پسته، گردو، لوبیا سبز، پرتقال، غلات، بادام، نارنگی و … را در رژیم غذایی دوره ی بارداری خود قرار دهید.
مصرف لبنیات:
بدن مادر باید با تغذیه ی مناسب و مصرف لبنیات، کلسیم کافی را به دست آورد، زیرا کلسیم برای استخوان سازی و تکامل سیستم عصبی و ماهیچه های جنین لازم است.
اگر منابع کافی از کلسیم به بدن شما نرسد، بدنتان برای اینکه بتواند کلسیم لازم را برای جنین فراهم کند از استخوان ها کلسیم را دریافت می کند و در آینده منجر به پوکی استخوان خواهید شد.
مصرف لبنیات کم چرب همچون شیر، ماست و پنیر را در وعده های غذایی روزانه خود قرار دهید.
مصرف کافی مایعات:
در این دوران به طور طبیعی جریان خون در بدن افزایش می یابد، پس باید مایعات بیشتری بنوشید تا بدنتان به مشکل بر نخورد.
همچنین مصرف مایعات به میزان کافی می تواند از یبوست و خستگی روزانه ی شما جلوگیری نماید.
نوشیدن آب، شیر و آبمیوه های تازه را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مصرف غذاهای پروتئین دار:
در برنامه غذایی خود مصرف گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی را قرار دهید تا بتواند مواد مورد نیاز بدن شما و فرزندتان را تامین نماید.
مصرف سبزیجات و میوه ها:
مصرف سبزیجات برگ پهن همچون اسفناج و کاهو، حبوبات، انواع میوه ها و مرکبات را بصورت میان وعده در برنامه غذایی خود قرار دهید.
میوه ها و سبزیجات سرشار از انواع ویتامین ها و املاح و مواد مورد نیاز بدن هستند.
سفارش های مذهبی برای هفته چهارم بارداری:
از انجام کارهای گناه پرهیز نمایید.
کارهای نیک و خیر انجام دهید.
با یاد خدا و عبادت به روح خود آرامش بدهید.
نمازهای خود را در اول وقت بخوانید.
هر روز صبح دوعدد خرما بردارید و بر آنها سوره ی قدر بخوانید و به صورت ناشتا مصرف کنید، خرما علاوه بر اینکه منبع غذایی کاملی است در منابع دینی مصرف آن در دوران بارداری توصیه شده است.
امیدوارم شما دوست عزیز نیز به زودی جواب آزمایش مثبت بارداری خود را دریافت کنید و دوران بارداری لذت بخشی را سپری نمایید.
شما مادران عزیز می توانید تجربه های خود را در هفته چهارم بارداری بصورت کامنت با ما در میان بگذارید.