دسته‌بندی نشده

چطور آروغ یا همان باد گلو نوزاد را بگیریم؟

همان طور که اکثر ما می دانیم، هنگامی که نوزادان شیر مادر یا شیر خشک می خورند ، حباب هایی از هوا در شکم آن ها حبس می شود. همین امر موجب احساس نفخ و ناراحتی در نوزادان می کند، به همین دلیل است که نوزادان کوچک شما برای این که ناراحتی خود را ابراز کنند، گریه می‌کنند تا والدین را آگاه سازند. آروغ زدن در نوزادان امری کاملا طبیعی است که باید برطرف شود و برای گذشتن از این مرحله شما و کودک دلبندتان به زمان نیاز دارید. همچنین می توانید بدون هیچ گونه نگرانی و با روش هایی که در این مطلب بیان می‌کنیم، به راحتی باد گلو نوزاد خود را بگیرید.

فواید گرفتن باد گلو نوزاد

برخی از نوزادان زیاد آروغ نمی زنند و عادت به این کار ندارند چرا که قانونی برای این کار وجود ندارد اما بهتر است که پس از هر مرتبه شیر خوردن با گلو نوزاد آزاد شود. بسیاری از نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می کنند بیشتر به آروغ زدن یا همان آزاد کردن باد گلو احتیاج دارند. حال این آروغ زدن ها چه فوایدی برای نوزادان دارد؟ در ادامه به شرح برخی از فواید آن پرداخته ایم:

  • بی قراری در نوزادان را کاهش می دهد.

  • نوزاد احساس راحتی و آسودگی بیشتری دارد.

  • موجب می شود که نوزاد بیشتر شیر بخورد.

  • از بالا آوردن شیر در نوزادان جلوگیری می‌کند.

می توانید در ارتباط با شیر خوردن نوزاد مقاله تفاوت های شیر مادر و شیر خشک را مطالعه کنید.

چه زمانی برای آروغ زدن نوزاد مناسب است؟

شاید برای شما هم سوال باشد که چه وقت هایی باید نوزاد آروغ بزند و باد گلوی او آزاد شود؟ بهترین زمان گرفتن باد گلو نوزاد تازه متولد شده بلافاصله بعد از خوردن شیر است. این موضوع برای نوزادان کمتر از ماه بسیار حائز اهمیت است. زمانی که هوا داخل معده و گلوی نوزاد گیر کند، نیاز به آروغ دارد. هنگامی که نوزاد قبل از شیر خوردن بی قراری کند، می بایست باد گلو یا آروغ او را بگیرید.

زمانی که نوزادان شیر می خورند، حین شیر خوردن نیز هوای زیادی را می بلعند به خصوص نوزادانی که برای خوردن شیر از شیشه شیر استفاده می کنند بیشتر دچار نفخ، باد گلو یا همان آروغ می شوند و بهتر از پس از هر بار شیر خوردن باد گلو‌ی نوزاد را بگیرید.

روش های گرفتن باد گلو نوزاد

از این موضوع کلافه هستید که نمی دانید چگونه آروغ نوزاد خود را بگیرید؟ آیا مدت زمان زیادی را برای این کار صرف می کنید؟ پس با ما همراه باشید تا سریعترین روش گرفتن باد گلوی نوزاد را برای شما بیان کنیم. برای آروغ زدن نوزاد چند روش وجود دارد. تمام این روش ها را اجرا کنید تا متوجه شوید که نوزاد شما با کدام روش و در چه شرایطی آروغ می زند و باد گلویش خارج می‌شود.

قرار دادن روی شانه ها

در این روش نوزاد خود را بر روی شانه بگذارید، به گونه ای که چانه او روی شانه شما قرار بگیرد. با یک دست نوزاد را نگه دارید و با دست دیگر به آرامی پشت او را ماساژ بدهید یا بسیار آرام به پشت نوزاد بزنید. حین آروغ زدن مقداری از شیر نوزاد از دهانش خارج می‌شود برای جلوگیری از کثیف شدن لباستان بهتر است یک پارچه نرم روی شانه هایتان بگذارید.

خارج کردن باد گلو نوزاد به صورت نشسته

این حالت بدین صورت است که شما می نشینید و نوزاد را به صورت نشسته روی زانو خود می گذارید، با یک دست نوزاد را نگه دارید و با دست دیگر پست او را ماساژ دهید یا به آرامی به پشت نوزاد بزنید.

گرفتن آروغ نوزاد به صورت خوابیده

در این روش بنشینید و نوزاد را به شکم روی پهلوی خود بخوابانید. با یک دست گردن نوزاد را به آرامی بگیرید تا مطمئن شوید سر بالاتر از سطح بدنش قرار گرفته است. سپس به آرامی پشت کودک را ماساژ دهید یا آرام به پشت او بزنید.

گرفتن باد گلوی نوزاد هنگامی که خواب است

این اتفاق کاملا طبیعی است که کودک شما بعد از خوردن شیر سریع خوابش ببرد، شیرخواری که  بدون آروغ زدن بخوابد دائما بیدار شده و بیقراری می کند. برای اینکه کودک خود را بیدار نکیند و باد گلوی او را خارج کنید، او را به آرامی سر یا چانه او را روی شانه هایتان بگذارید و پشت او را به آرامی ماساژ دهید تا باد گلو خارج شود.

جهت تمیز ماندن لباس نوزاد می توانید از پیشبندهای نخی متنوع کمک بگیرید.

چقدر طول میکشد تا باد گلو‌ نوزاد گرفته شود؟

بعد از این که شیر خوردن کودکتان تمام شد، به مدت حداکثر بیست دقیقه سرش را روی دوش خود بگذارید و یا از روش هایی که گفتیم استفاده کنید تا آروغ بزند. اگر در این مدت نوزاد آروغ نزند بدین معنا است که باد زیادی در شکم و معده کودک جمع نشده است.

نکات مهم در رابطه با گرفتن آروغ نوزادان

1.    اگر کودک شما حین شیر خوردن بیقراری کرد، ابتدا باد گلو او را خارج کنید و سپس به شیر دادن ادامه دهید.

2.    در صورتی که نوزاد شما برای خوردن شیر از شیشه شیر استفاده می کند بعد از خوردن 60 الی 90 میلی لیتر شیر، آروغ اوو ر  بگیرید.

3.    اگر نوزاد شما از سینه مادر تغذیه می‌کند، هنگامی که برای شیر دادن وضعیت نوزاد را از یک سینه به سینه دیگر تغییر می دهید، باد گلو را خارج کنید.

4.    در صورتی که حین شیر خوردن، نوزاد شیر را به بیرون تف می کند، ممکن است به رفلاکس و نفخ معده دچار شده باشد، پس تعداد دفعات گرفتن باد گلو را باید بیشتر کنید.

5.    با بزرگ تر شدن کودک، نفخ معده کمتر شده، به همین ترتیب کمتر هم آروغ می زند چرا که شیوه درست غذا خوردن را می آموزد.

تا چند ماهگی باید آروغ نوزاد را بگیریم؟

گرفتن باد گلو در نوزادن و آروغ آن ها تا 6 ماهگی انجام می شود چرا که اصولا بعد از این مدت با حرکاتی و فعالیت هایی که روزانه انجام می دهند (غلت زدن، سینه خیز رفتن، نشستن و …) این مشکل برطرف خواهد شد. اما اگر بعد از شروع غذای کمکی احساس کردید که کودک دلبند شما حالت نفخ دارد و احساس ناراحتی و پر بودن معده را دارد، به او کمک کنید که آروغ بزند تا دچار دل درد و نفخ معده نشود.

نکات پایانی در رابطه با گرفتن باد گلو نوزادان

گرفتن باد گلو نوزاد و آروغ زدن او فواید بسیاری برای کودک خواهد داشت. در واقع به نوزاد کمک می کند، کمتر دچار نفخ معده و درد شکم شود و خواب راحتی را تجربه کند. با گرفتن باد گلو، به نوزاد کمک می کنید که بیشتر شیر بخورد و سریع تر رشد کند. ما سعی کرده ایم که در این مطلب سریعترین روش گرفتن باد گلوی نوزاد را به شیوه های مختلف بیان کرده و جواب بسیاری از سوالات شما را داده ایم. با رعایت نکات ای که برای شما عزیزان شرح داده ایم می‌توانید لحظات خوب و پر از آرامش و راحتی را برای نوزاد خود خلق کنید.

آروغ نوزادان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا