علت سکسکه نوزادان و روش جلوگیری از آن چیست؟
تا به حال سکسکه نوزادان را هنگام بارداری خود حس کرده اید؟ اصلا می دانستید این امکان وجود دارد که جوجه کوچکی که در دل خود دارید می تواند همانند دیگران سکسکه کند؟ در واقع از اسم جوجه هم برای این استفاده کردیم که وقتی نوزادان شروع به سکسکه در شکم مادر می کنند، آوایی مانند ” جیک جیک ” دارند!
این اتفاق برای بعضی از مادران جالب و برای برخی دیگر دلهره آور است. شما چطور فکر می کنید؟
البته این اتفاق همیشه در دوران بارداری نمی افتد و مشخصا پس از به دنیا آمدن کودک دلبندتان هم زیاد با آن روبرو خواهید شد. ولی این که بدانید چگونه باید با آن کنار بیایید، از همه چیز مهم تر است.
اگر راه های توقف کردن این عارضه نوزادان و کودکان را نمی دانید و این اتفاق برای شما کاملا جدید است، در ادامه با ما همراه باشید تا تمام آن ها را تک به تک یاد بگیرید…
آیا سکسکه کردن نوزاد طبیعی است؟
برای این که خیالتان را راحت کنیم، باید بگوییم که بله. این امر کاملاً طبیعی است که نوزاد تازه متولد شده دچار این عارضه شود. در حقیقت ، برخی از نوزادان حتی قبل از تولد، در شکم مادرشان هم سکسکه می کنند که گاهی اوقات مادران متوجه این اتفاق می شوند.
حدود ماه ششم بارداری ، زمانی که ریه های کودک شروع به رشد می کنند شما متوجه اسپاسم هایی در شکم خود می شوید که به دلیل سکسکه جنین اتفاق می افتند. اگر دقت کرده باشید در زمان هایی ممکن است این اسپاسم ها زیاد و کم شوند. در حقیقت نوزادان در این زمان ها تمرین سکسکه می کنند! جالب است بدانید که مقدار این سکسکه ها زمانی که شما در بیرون از خانه هستید یا در حال پیاده روی می باشید، بیشتر اتفاق می افتند.
چرا نوزادان دچار سکسکه می شوند؟
درست مثل بزرگسالان ، علت خاصی برای سکسکه نوزادان وجود ندارد. اگرچه تئوری هایی وجود دارد؛ سکسکه ممکن است توسط هوای حبس شده در معده هنگام تغذیه ایجاد شود.یکی دیگر از علت های شایع سکسکه در نوزادان به دلیل رفلاکس معده یا همان کولیک آن ها می باشد. زمانی که نوزاد شروع به خندیدن می کند، گاهی اوقات به دنبال این خنده های زیبا سکسکه های پی در پی همراه است.
رویدادهایی که می توانند به طور غیر ارادی و مکرر باعث انقباض دیافراگم شوند عبارتند از:
-
هیجان و استرس
-
بلعیدن بیش از حد هوا
-
خوردن وعده های غذایی بزرگ که هضم آن ها دشوار است
-
تغییرات ناگهانی در دمای بدن یا محیط ( بیشتر در فصول سرد ممکن است اتفاق بیفتد)
چگونه می توان از دست سکسکه های نوزادان خلاص شد؟
سکسکه نوزاد در اثر انقباض دریچه دیافراگم و بسته شدن سریع تارهای صوتی او ایجاد می شود. بسته شدن سریع تارهای صوتی همان چیزی است که باعث ایجاد صدای سکسکه می شود.
از آن جا که بزرگسالان حس خوبی نسبت به سکسکه ندارند و اذیت می شوند ، ممکن است با خود فکر کنید که حتما نوزادان هم اذیت می شوند ولی حقیقت این است که نوزادان به طور معمول تحت تأثیر آن ها قرار نمی گیرند و به گونه ای اصلا خبر ندارند که چه اتفاقی برای آنها دارد می افتد! در واقع کودکان کوچک شما قابلیت این را دارند زمانی که در حال سکسکه کردن هستند، بخوابند و در خواب به سکسکه خود ادامه دهند.
طبق مطالعات اخیر پزشکی، ثابت شده است که این عارضه ممکن است برای رشد مغز و تنفس بهتر کودک مهم باشد. سکسکه در نوزادان احتمالاً یکی دیگر از ابزارهای رشد است و یکی از ابتدایی ترین آنها در رحم است.
اما راه هایی وجود دارند برای اینکه بتوانید زودتر نوزاد دلبند خود را از شر آن ها خلاص کنید:
-
آروغ کودک را بگیرید.
-
به کودک پستانک بدهید.
فقط اجازه دهید که سکسکه روند خود را ادامه دهد و از طریق بازی کردن با آن ها یا خنداندن زیادشان سعی نکنید که آن را بند بیاورید.
حالا بیایید با هم راه حل های بالا را به صورت جزئی تر بررسی کنیم.
بگذارید نوزاد کمی استراحت کند
استراحت پس از زمان تغذیه ؛ به معنی اجازه دادن به کودک برای آروغ زدن است که می تواند باعث دفع گاز اضافی معده کوچک نوزاد شود. بنابراین به برطرف کردن این عارضه هم کمک می کند.
لازم به ذکر است که اگر کودک شما از شیر مادر تغذیه می کند ، پس از تغییر سینه برای شیردهی، آروغ او را بگیرید.
توجه کنید که وقتی نوزادان دچار سکسکه می شوند، پشت آنها را به آرامی مالش دهید و از ضربه زدن خود داری کنید.
از پستانک کمک بگیرید
همانطور که پیشتر ذکر شد، سکسکه نوزاد همیشه به دلیل اختلال در تغذیه ایجاد نمی شود. هنگامی که کودک شما به طور ناگهانی شروع به سکسکه می کند ، سعی کنید به او پستانک دهید، زیرا این امر به آرامش دیافراگم او کمک می کند و می تواند باعث جلوگیری از این عارضه شود.
بگذارید به خودی متوقف شود
نوزادان زیر 1 سال نسبتاً زیاد دچار سکسکه می شوند ، بنابراین اجازه دهید که آن ها خود به خود متوقف شوند که معمولا هم این اتفاق می افتد.
اگر آن ها کودک شما را اذیت نمی کنند ، پس می توانید اجازه دهید مسیر خود را ادامه دهند تا متوقف شوند.
البته اگر این عارضه مرتبا برای کودک شما اتفاق می افتد و در طولانی مدت به طول می انجامد، ( در موارد بسیار نادر ) با پزشک کودکان مشورت کنید. چرا که می تواند نشانه ای از بیماری های خاص باشد.
جلوگیری از سکسکه
در اینجا چندین راه را به شما پیشنهاد می کنیم که می توانند از وقوع این عارضه جلوگیری کنند. با این حال ، جلوگیری از سکسکه کودک به طور کامل دشوار است زیرا علت مشخصی برای پیش آمدن آن هنوز یافت نشده.
برای کمک به جلوگیری از سکسکه ( برای هضم بهتر غذا ) روش های زیر را امتحان کنید:
-
هنگام شیر دادن به کودک اطمینان حاصل کنید که او آرام است و دغدغه ای ندارد و نگزارید که زمان گرسنگی نوزاد طولانی شود. این بدان معناست که منتظر نباشید تا کودک شما آن قدر گرسنه باشد که قبل از شروع تغذیه ناراحت شود و گریه کند.
-
پس از تغذیه ، از انجام فعالیت سنگین با کودک خود ، مانند بالا و پایین رفتن یا بازی با صرف انرژی زیاد ، خودداری کنید.
-
کودک خود را پس از هر وعده غذایی به مدت 20 تا 30 دقیقه در حالت ایستاده نگه دارید و اجازه خوابیدن یا غلت خوردن به او را ندهید.
چه زمانی باید نگران سکسکه های نوزاد باشیم؟
در ابتدا ذکر کردیم که سکسکه نوزادان کاملا طبیعی تلقی می شود. همچنین می تواند در حالی که کودک هنوز در رحم است رخ دهد.
با این حال ، اگر کودک شما زیاد دچار سکسکه می شود ، این عارضه در خواب او اختلال ایجاد کرده و در باعث ضعف در تغذیه او شده است، با پزشک کودکان صحبت کنید. زیرا او بهترین راهکار ها را در اختیارتان قرار می دهد.
مطلب مرتبط : برطرف کردن بی خوابی کودک در طول شب و قطع گریه های بی وقفه!