دسته‌بندی نشده

راهنمای خرید اسباب بازی نوزاد

راهنمای خرید اسباب بازی نوزاد می تواند به والدینی که به تازگی صاحب فرزند شده اند کمک کند تا برای نوزاد در چند ماهه ی اول تولدش اسباب بازی مناسب و سرگرم کننده ای خریداری کنند.

برخی افراد تصور می کنند که نوزاد در چندین ماهه ی اول زندگی خود تنها نیاز به تغذیه، پوشاک و خواب کافی دارد، اما خرید اسباب بازی برای نوزاد می تواند در رشد جسمانی و روحی او نقش بسزایی داشته باشد.

کودکان در گروه های سنی مختلف حتی در دوره ی نوزادی می توانند با بازی کردن درباره ی دنیای پیرامون خود چیزهای زیادی را بیاموزند.

بازی کردن با کودک به او کمک می کند تا مهارت های فیزیکی مهمی را بدست آورد، همچنین مغز کودک در طول یکساله ی اول زندگی اش در حال توسعه است و احساسات و مهارت های اجتماعی بسیاری را خواهد آموخت.

البته نیازی نیست بازی های نوزاد در چند ماهه ی اول زندگی اش پیچیده باشد، بلکه قرار دادن تایمی در روز برای بازی کردن نوزاد کافیست.

در ادامه با سیسمونی شمیم همراه باشید تا ابتدا شما را با نقاط عطف نوزاد و ارتباط نقاط عطف با بازی کردن و سپس با راهنمای خرید اسباب بازی نوزاد آشنا کنیم.

خرید اسباب بازی نوزاد

نقاط عطف نوزاد چیست؟

نوزاد از لحظه ی بدنیا آمدن تا پایان سال اول زندگی اش تغییرات و رشد بسیاری خواهد داشت.

هر گونه دستاوردی که نوزاد در طول این مدت بدست می آورد نقطه عطف نوزاد نامیده می شود.

نگهداشتن گردن، تکان دادن سر، نشستن، ایستادن، لبخند زدن، غلت زدن و … جزو نقاط عطف نوزاد هستند.

بازی کردن و اسباب بازی های مناسب در یکساله ی اول تولد نوزاد می تواند به او کمک کند تا سریعتر به نقاط عطف خود دست پیدا کند.

نقاط عطف نوزاد 0 تا 2 ماهه:

نوزاد خودش می تواند سرش را بالا بگیرد.

از هفته ی ششم لبخند می زند.

ارتباط چشمی برقرار کرده و با چشم هایش اشیا را دنبال می کند.

به سمت صدا سر خود را می چرخاند و واکنش نشان می دهد.

نقاط عطف نوزاد 2 تا 4 ماهه:

حالت های چهره را کپی برداری می کند.

خنده های کودک در این سن بیشتر از پیش می شود.

واکنش بیشتر نسبت به عوامل محیطی نشان داده و غر می زند.

برای گرفتن اسباب بازی با دست اقدام می کند.

یک اسباب بازی را با دست گرفته و تکان می دهد.

وقتی پشت به شکم قرار می گیرد می غلتد.

نقاط عطف نوزاد 4 تا 6 ماهه:

افرادی که بیشتر می بیند را می شناسد.

با دست های خود اسباب بازی ها را بر می دارد.

سینه خیز می رود.

نشستن به صورت مستقل را شروع می کند.

اسباب بازی جغجغه نوزاد

راهنمای خرید اسباب بازی برای نوزاد:

حال که در بالا متوجه شدید که اسباب بازی ها تنها برای سرگرمی و بازی نیستند بلکه می توانند در آموزش دیدن نوزادان و کودکان موثر باشند در ادامه شما را با راهنمای خرید کردن اسباب بازی برای نوزاد آشنا خواهیم کرد.

براساس سن نوزاد اسباب بازی را انتخاب کنید.

حتما برای خرید اسباب بازی سن نوزاد را با فروشنده در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کند، همچنین به این موضوع دقت کنید که می خواهید چه مهارت هایی در کودک تقویت شود.

به عنوان مثال نوزاد در دو ماهه ی اول تولد خود فقط تا فاصله ی 30 سانتی متر را می تواند ببیند، به همین منظور خرید عروسک های پولیشی بزرگ و نرم می تواند برای بازی کردن و تقویت بینایی نوزاد موثر باشد.

طبق تحقیقات به عمل آمده کودک تا سن زیر دو سال نباید تلویزیون ببیند یا از گوشی های هوشمند و تبلت استفاده کند.

اسباب بازی ایمن برای نوزاد خریداری نمایید.

نگهداری از نوزاد در یک ساله ی اول تولد بسیار سخت است زیرا بدنی ظریف دارد و کوچکترین خطری می تواند سلامتی کودک را تهدید کند.

توجه کنید اسباب بازی هایی برای نوزاد بخرید که دارای تکه های بزرگ باشند و نوزاد در هنگام رویش دندان های شیری که هر چیزی را به سمت دهان خود می برد، تکه های اسباب بازی را قورت ندهد، زیرا موجب خفگی نوزاد می شود.

اگر جغجغه ای برای نوزاد خریده اید که بند دار است از انداختن آن در گردن نوزاد خودداری کنید زیرا تقلا و کشیدن بند جغجغه می تواند موجب خفگی نوزاد شود.

در انتخاب اسباب بازی ها دقت داشته باشید تا جنس مرغوبی داشته باشند، به عنوان مثال عروسک های پولیشی که پولیش های آنها ریزش دارد و حساسیت زا هستند برای بازی کردن کودک مناسب نیستند.

همچنین اسباب بازی های پلاستیکی که از مواد شیمیایی مضر تهیه شده اند و نوزاد آن ها را در دهان خود قرار می دهد می تواند موجب بیماری کودک شود.

خرید اسباب بازی برای نوزاد

همزمان همه اسباب بازی ها را در دسترس نوزاد قرار ندهید.

برخی از نوزادان از بدو تولد با حجم زیادی از اسباب بازی های متنوع روبرو می شوند و همین موضوع باعث می شود کودک نتواند روی هیچ یک از اسباب بازی های خود تمرکز لازم را داشته باشد.

از طرفی وقتی کودک در یک زمان از همه ی اسباب بازی هایش استفاده می کند، اسباب بازی ها برای او یکنواخت می شوند و جذابیتی برای او نخواهند داشت.

اگر همزمان چندین اسباب بازی برای نوزاد خریداری کردید، آنها را در اتاق خواب کودک پنهان کنید و فقط یک اسباب بازی را در اختیار او قرار دهید.

به جنبه ی آموزشی اسباب بازی نوزاد دقت کنید.

اسباب بازی ها در هر سنی باید یک مهارت خاص را به کودک آموزش دهند.

به عنوان مثال در سنین زیر 6 ماه باید برای نوزاد اسباب بازی هایی خریداری شود که مهارت های بینایی، شنوایی و هماهنگی چشم ها و دست های او را تقویت نماید.

همچنین در سنین نزدیک یک سال باید برای کودک اسباب بازی بخرید که او را تشویق به ایستادن و راه رفتن کند.

به طور کلی اسباب بازی آموزشی می تواند استعدادهای کودک را شکوفا کرده و مهارت های بسیاری را به فرزند دلبند شما بیاموزد.

خرید اسباب بازی آموزشی برای نوزاد

انتخاب نوع اسباب بازی نوزاد:

حال که در بالا به راهنمای خرید اسباب بازی نوزاد پرداختیم در این بخش به انتخاب نوع اسباب بازی با توجه به سن نوزاد اشاره خواهیم کرد:

اسباب بازی برای نوزاد 0 تا 6 ماهه:

نوزاد در این سن صداها را می شنود، بدن خود را کشف کرده، تصاویر ساده را می بیند و بین چشم ها و دست هایش هماهنگی ایجاد می کند.

اسباب بازی هایی همچون جغجغه، موبایل اسباب بازی، آویز موزیکال تخت کودک، عروسک های پولیشی، تشک بازی برای نوزاد در این سن مناسب می باشد.

اسباب بازی برای نوزاد 6 تا 8 ماهه:

در این سن نوزاد بیشتر دوست دارد از دست هایش استفاده نماید، اشیا و اسباب بازی ها را در دست هایش بگیرد و از این دست به آن دستش منتقل کند.

اسباب بازی هایی همچون توپ، عروسک های پولیشی و پلاستیکی بی خطر و پازل هایی با تکه های کم و سایز بزرگ برای بازی کردن کودک مناسب هستند.

اسباب بازی برای نوزاد 8 تا 18 ماهه:

نوزادان در این سن شروع به تصمیم گیری، انجام اقدامات و پیش بینی نتایج می کنند و شکل و اندازه ی اشیا را در نظر می گیرند و تشخیص می دهند.

اسباب بازی های لگو و سازه ها، پازل ها، بلوک ها ، حلقه های روی میله، اسباب بازی های دسته بندی  و … برای کودکان در این سن مناسب هستند.

اسباب بازی برای نوزاد 18 تا 24 ماهه:

کودکان در این سنین تظاهر به نقش های مختلف را دوست دارند به همین دلیل خرید اسباب بازی های مشاغل و مهارت آموزی برای کودک مناسب است.

خرید اسباب بازی ست لوازم پزشکی، ست آشپزخانه، ست لوازم آرایشی، اتوبوس مدرسه، ماشین های اسباب بازی و اورژانس و … برای کودک در این سن پیشنهاد می شوند.

 

سوالات متداول

آیا لازم است برای نوزاد از بدو تولد اسباب بازی خریداری کنیم؟

بله، بسیاری از افراد برای اینکه از گریه کردن نوزاد جلوگیری کنند و او را آرام و سرگرم کنند برای او اسباب بازی خریداری می کنند. اما اسباب بازی تنها برای سرگرم نمودن کودک نیست بلکه بسیاری از حواس کودک همچون بینایی، شنوایی، حرکتی و لامسه او را تقویت می کند.

در دوره ی نوزادی چه اسباب بازی هایی می توانم برای فرزندم بخرم؟

اسباب بازی هایی همچون جغجغه، آویز موزیکال تخت کودک، پلی جیم (تشک بازی)، عروسک ها، اسباب بازی های کوکی و موزیکال و ... برای دوره ی نوزادی فرزند شما مناسب هستند. البته هر چه کودک بزرگتر شود متناسب با مهارت هایی که قرار است بیاموزد نیاز به اسباب بازی های دیگری همچون واکر، راکر، تاب برقی و ... خواهد داشت.

در راهنمای خرید اسباب بازی نوزاد به چه نکات مهمی باید توجه داشته باشیم؟

به جنس با کیفیت و ایمن اسباب بازی، خطرناک نبودن اسباب بازی برای نوزاد، تناسب داشتن اسباب بازی با سن نوزاد، مهارت هایی که قرار است نوزاد با اسباب بازی بیاموزد و قیمت و برند محصول هنگام خرید توجه داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا