دسته‌بندی نشده

قدم به قدم حمام بردن نوزادان و تجربه های اولین حمام آن ها

کاملا طبیعی است که برای اولین حمام بردن نوزادان کمی هل کنید و برایتان کمی هم مشکل باشد. اما اصلا جای نگرانی وجود ندارد زیرا با دنبال کردن دستورالعمل های زیر و به مرور زمان یک مادر و پدر کاملا حرفه ای خواهید شد.

در واقع در این زمان ها کارتان هم کمی راحت است چون نوزادان تازه به دنیا آمده مانند کودکان، نوجوانان و بزرگسالان نیاز به حمام کردن روزانه ندارند و در واقع ، نوزاد تازه متولد شده شما فقط دو یا سه بار در هفته نیاز به حمام دارد. در ابتدا لازم است بگوییم که کودکتان را با اسفنج های کاملا نرم استحمام کنید تا زمانی که بند ناف او بهبود یافته و بیفتد (معمولا حدود یک تا چهار هفته پس از تولد این اتفاق می افتد). سپس استفاده از آسان شور در وان حمام کودک ، و در نهایت خود وان حمام بدون آسان شور، هنگامی که کودک می تواند خودش بنشیند، روند های حمام بردن نوزادان در دوران سنی مختلف می باشند که به طور واضح از آنها صحبت خواهیم کرد.

فواید حمام بردن نوزادان در زمان های مشخص

استحمام کودک علاوه بر تمیز شدن و پاکیزه بودن او، مزایای بسیاری دارد:

تقویت پیوند بین والدین و نوزاد

دلیلی شاخص برای این که زمان های حمام بردن نوزادان در روز به یکی از کارهای برجسته در زندگی شما تبدیل می شود، وجود دارد و مهمترین آن ها این است که شما و کودک دلبندتان یک ساعت پر از آرامش را با هم صرف خواهید کرد. هنگامی که شما در این زمان تمام حواس خود را صرف کودک دلبندتان می کنید، او کاملا از این موضوع آگاه می شود که برای شما بسیار با ارزش است.

مطلب مرتبط : جهت مشاهده انواع وان و آسانشور های حمام کلیک کنید.

سعی کنید که در این لحظات :

  • کمی روی شکم او را قلقلک بدهید

  • برایش آوازهای شاد و آرامش بخش بخوانید

  • انگشتان پایش را بشمارید و ماساژ دهید

  • مستقیما به نوزاد کوچک خود نگاه کنید و به او لبخند بزنید

والدین و نوزاد

یک تجربه عالی برای یادگیری نکات مهم رشد

یک نکته جالب! باور کنید یا نکنید ، چیزهای زیادی از زمانی که نوزاد را داخل وان گذاشته، او را استحمام کرده و خشک می کنید، برای یادگیری وجود دارد. زمانی که مشغول شستشو بدن کوچک او هستید، همراه با شستشو نقاط حساس بدن او را قلقلک دهید؛ مشاهده می کنید که نوزاد دلبندتان با شروع به خندیدن می کند. محیط اطراف او را با آب پر کنید. شاید حس کند که در محیطی اسیر شده است و در چشمانش کمی ترس ببینید ولی از این اتفاق ناراضی نیست. زیرا معمولا با لگد زدن داخل آب و سر و صدا کردن بسیار خوشحال است. فقط همیشه دقت کنید تا مطمئن شوید کودک خوشحال است و از کاری که برای او انجام می دهید، لذت می برد.

همچنین شما یک زمان مناسب برای آموزش نکات مختلف مانند کلمات را به نوزاد خود پیش رو دارید. از کجا معلوم؟! شاید روزی به خود آمدید و دیدید که کلی کلمات را از همین طریق به او یاد داده اید.

مطلب مرتبط : جهت مشاهده انواع اسباب بازی های داخل حمام و وان کلیک کنید.

حمام بردن نوزادان یک عامل مهم تسکین دهنده

احتمالا این تجربه را به مراتب داشته اید که پس از یک روز طولانی یا کاری، زمانی که داخل وان حمام یا زیر دوش می روید، یک حس آرامش بی پایان دارید. این اتفاق برای نوزادان هم تا حدودی همینطور می باشد. حتی زمانی که او را داخل وان ماساژ می دهید، این حس آرامش بیشتر می شود. اگر با حرکات جدید شما ناگهان شروع به بی قراری کردند، او را نوازش کنید و حرکات سریع و شتاب از خود نشان ندهید که کودک بترسد. اگر به نوازش او ادامه دهید متوجه می شوید که جریان کاملا مانند قبل است.

خواب راحت تر برای کودک را به ارمغان می آورد

آب گرم ، اتاق گرم و احساس گرما حسی سرشار از امنیت و آرامش برای کودک به ارمغان می آورد و باعث می شود که او شروع به چرت زدن کند.

اگر بند ناف نوزاد هنوز کامل کنده نشده است یا قسمت ختنه او کامل بهبود نیافته، برای حمام نوزادان از وان استفاده نکنید و به تمیز کردن و شستشو قسمت های بدن او با آب یا دستمال های نمدار اکتفا کنید.

چه نکاتی را باید در حمام کردن نوزادان رعایت کنیم؟

در اینجا به چند نکته اساسی در مورد حمام بردن نوزادان اشاره کرده ایم:

ایجاد کردن یک روال مشخص

پیش از خواب بعد از ظهر یا شبانه یکی از بهترین زمان ها برای حمام بردن نوزادان است. زمانی که شما این الگو مشخص را دنبال کنید، نوزاد به این نتیجه میرسد ؛ ” خب حالا که مامان و بابا من رو به حمام می برند، پس حتما وقت خواب است”.

اگر کودک گرسنه ، بدخلق یا به هر دلیلی ناراحت است، باید زمان حمام را به تعویق بیندازید. به خاطر داشته باشید زمانی که کودکان درگیر مسئله عاطفی دیگری هستند که هنوز حل نشده است، نمی توانند با یک اتفاق جدید دیگر درگیر شوند.

وسایلی که پس از حمام می خواهید از آنها استفاده کنید را از قبل آماده کنید

قبل از شروع حمام هر آنچه که نیاز دارید فراهم کرده و روی تخت یا میز به صورت مشخص بچینید. زیرا در غیر این صورت مجبورید که نوزاد برهنه خود را رها کرده و به سراغ لوازم او بروید. که این امر بسیار خطرناک است و توصیه نمی شود. لوازم ضروری شامل صابون و شامپوی کودک ، یک یا دو عدد پارچه خشک کن نخی ، یک پتو ، یک یا دو حوله مخمل نرم یا پولیش دار ، یک لگن پلاستیکی پر از آب گرم و همسر مهربانتان که با دستانی باز برای در آغوش گرفتن کودک در بیرون از حمام منتظر شما می باشد. همچنین ممکن است یک پوشک تمیز یا لباس تمیز و پماد یا کرم جای پوشک برای بعد از حمام بخواهید.

وسایل پس از حمام

نوزادان را خشک نگه دارید

نوزادان کوچک شما خیلی زود گرمای بدن خود را از دست می دهند؛ به خصوص هنگامی که برهنه هستند. بنابراین قبل از شروع حمام اطمینان حاصل کنید که داخل اتاق حمام به اندازه کافی گرم است که کودکم سرما نمی خورد. بین 75 تا 80 درجه دمای متعادل است که با استفاده از دماسنج حمام می توانید این دما را به خوبی تنظیم کنید. چه از وان های ساده استفاده می کنید با چه از وان های شیردار ، ابتدا آن را فقط با آب کافی پر کنید تا کف بدن نوزاد را بپوشاند. هرگز کودک را در حالی که آب هنوز در جریان است قرار ندهید. آب باید گرم باشد نه داغ! بنابراین آن را با آرنج یا داخل بردن مچ دست امتحان کنید ، زیرا این نواحی حساسیت بیشتری نسبت به نوک انگشتان شما دارند.

کاملا محکم نوزاد خود را بگیرید

ابتدا به آرامی بدن کوچک نوزاد را به داخل آب سر دهید، درحالی که او را هنوز محکم نگه داشتید. با یک دست در زیر سر او را ایمن نگه دارید و با دست دیگر می توانید به راحتی او را بشویید. بدن نوزاد می تواند هنگام خیس شدن مثل یک ماهی لغزنده و لیز باشد. به همین دلیل استفاده از آسان شور ها کار شما را بسیار راحت می کند. از طولانی نگه داشتن کودک در حمام و خیس بودن او خودداری کنید.

از صابون کم استفاده کنید!

برای شستشو بدن کودک خیلی از مواد شوینده مانند صابون استفاده نکنید. مگر زمان هایی که او واقعا عرق کرده و کثیف است. همچنین از صابون برای شستشو دست ها، پاها و جای پوشک نوزاد استفاده کنید.

شستشو را از قسمت صورت آغاز کنید

به کمک یک دستمال پنبه ای یا نخی که کاملا نرم و ضد حساسیت است، آغشته به آب کرده و ابتدا چشمان نوزاد را تمیز کنید. به این روش که دستمال را از پشت پلک ها به سمت بیرون بکشید و سپس قسمت چانه و زیر آن که محل تجمع شیر خشک و آب دهان نوزاد می باشد را تمیز کنید.

توجه کنید که برای شستشو چشم ها و چانه از دستمال های جداگانه استفاده نمایید.

پس از صورت نوبت شستشو بدن است

پارچه دستشویی را در آب گرم فرو ببرید و گردن و تنه کودک کوچک خود را بشویید. اگر هنوز بند ناف او نیفتاده است ، با دقت در اطراف بند ناف دستمال را بچرخانید. اشکالی ندارد که به آرامی هر پوسته اطراف آن را پاک کنید. بعد ، زیر بغل و بین انگشتانش را تمیز کنید. آن چین و چروک های کوچک پوست را نادیده نگیرید.

شستشو اندام تناسلی نوزادان

برای تمیز کردن اندام تناسلی کودک خود از یک پارچه نرم و تمیز ، صابون ملایم و آب ولرم استفاده کنید. اگر دختر دارید، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب بشویید و فراموش نکنید که به آرامی بین چین های پوست او را پاک کنید. اگر پسر بچه ای دارید که به تازگی ختنه شده است ، آلت تناسلی او را به آرامی تمیز کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا