فواید خرید اسباب بازی آموزشی و فکری برای کودک
هر کودک سطح هوشی متفاوتی دارد اما برخی چیزها همچون تغذیه، رفتار با کودک و بازی فکری و آموزشی می تواند در بهبود هوش کودک تاثیر بسزایی داشته باشد.
یک اسباب بازی آموزشی اسباب بازی است که می تواند به کودک مهارت های زندگی را آموزش دهد و موجب بهبود هوش و عملکرد مغزکودک شود.
تقویت ذهن و هوش کودک پیش از سن 5 سالگی از اهمیت بالایی برخوردار است بطوری که کارشناسان اعلام کرده اند مهارت های ذهنی کودک پیش از 5 سالگی تشکیل می شود.
در دنیایی که بچه ها بیشتر تایم خود را جلوی تلویزیون و کامپیوتر و با گوشی های هوشمند سپری می کنند، استفاده از اسباب بازی های آموزشی و فکری حکم کیمیا را دارد.
فواید خرید اسباب بازی آموزشی برای کودک:
آماده سازی کودک برای دنیای واقعی:
کودکان عاشق بازی کردن در نقش های مختلف هستند و دوست دارند نقش های متفاوت از پدر و مادری تا خانه داری و مکانیکی، پزشکی و … را تجربه کنند.
آنها دوست دارند سناریوهای زندگی واقعی را شبیه سازی کنند و فعالیتهایی را که در زندگی روزمره مشاهده می کنند را اجرا کنند.
آزمایش های انجام گرفته بر روی کودکان پیش از ورود به مدرسه، نشان داده که کودکان در سه سالگی بین سناریو بازی ها و دنیای واقعی تمایز قائل هستند.
وقتی کودک در این گونه بازی ها حضور پیدا می کند یاد می گیرد که احساسات خود را کنترل نماید و محدوده توجه خود را افزایش می دهد.
جدا از مزایای شناختی اسباب بازی آموزشی بچه ها علاوه بر آشنا شدن با نوع کار افراد بزرگسال می توانند فعالیت های در حرفه های خاصی را زودتر تجربه کنند و همین موضوع می تواند کودک را برای ورود به دنیای اشتغال در آینده آماده تر کند.
به عنوان مثال برای دختر بچه هایی که به کارهای خانه و کارهای مادرشان علاقمند هستند می توانید اسباب بازی توستر موزیکال وین فان، اسباب بازی ماشین لباسشویی، اسباب بازی ست چای خوری، اجاق گاز اسباب بازی و … را خریداری نمایید.
دختران کودک از سن کم با کارهای خانه و آشپزخانه آشنا می شوند و می توانند حس و حال مادر بودن را تجربه کنند.
برای کودکانی که به شغل های مختلف همچون مکانیکی، پزشکی و … علاقمند هستند می توانید ماشین آمبولانس هولا تویز، اسباب بازی ماشین مکانیک سیار هولا تویز و … را خریداری نمایید.
موجب تقویت خلاقیت و تخیل کودک می شود.
اسباب بازی آموزشی و فکری به کودک کمک می کند که تخیل خود را آزاد کند و در مواجهه با مشکلات رویکردهای خلاقانه ای از خودش نشان دهد.
به اعتقاد روانشناسان مشکلات دو نوع هستند: همگرا و واگرا.
مشکل همگرا یک راه حل صحیح واحد دارد، اما مشکل واگرا چندین راه حل صحیح دارد.
در یک آزمایشی که انجام شده به بچه ها دو نوع اسباب بازی فکری داده شده است.
مورد اول قطعات بازی پازل برای مشکلات همگرا و مورد دوم قعطعات بازی لگو برای مشکلات واگرا. (زیرا بازی پازل یک شکل واحد دارد اما با بازی لگو می توان چندین سازه مختلف ساخت.)
از این آزمایش مشخص شد کودکانی که با بازی لگو و خانه سازی بسیار مشغول شدند و شکل های مختلفی را ساختند خلاقیت بیشتری نسبت به سایرین دارند.
تقویت عملکرد اجرایی کودک:
بازی کردن کودک با اسباب بازی آموزشی او را وادار می کند تا عملکرد اجرایی خود را تقویت کنند و منابع ذهنی خود را برای تصمیم گیری سریع به کار بگیرند.
بازی های فکری همچون پازل و بازی های مبتنی بر استراتژی، تفکر انتقادی را در کودکان تقویت کرده زیرا آنها از قضاوت و استدلال خود حداکثر استفاده را می کنند.
بهبود هماهنگی چشم ها و دست ها:
هماهنگی چشم و دست، استفاده همزمان از چشم و دست در حین انجام فعالیت است.
وقتی کودکان بازی کامپیوتری انجام می دهند و با موس و کیبورد و صفحه نمایش موبایل کار می کنند باید بتوانند بین چشم و دست خود ارتباط و هماهنگی ایجاد کنند.
طبق تحقیقات انجام گرفته، کودکانی که بازی های کامپیوتری و موبایلی انجام می دهند در مشاغلی که نیاز به هماهنگی چشم ودست دارد، عملکرد بهتری از خود نشان می دهند.
غیر از بازی های کامپیوتری و موبایلی بسیاری از اسباب بازی های فکری همچون اسباب بازی توپ طبقاتی هانگر و حلقه پرتابی موزیکال وین فان به هماهنگی بین چشم ها و دست های کودک کمک می کنند.
دقت و هوشیاری کودک را افزایش می دهند.
کودک با دقت و توجه و هوشیاری بیشتر، می تواند به میزان حداکثری از وقت و زمان خود استفاده کند.
بازی های ویدئویی آموزشی که در کامپیوتر و موبایل انجام می شود به کودک وقت شناسی، توجه، دقت و هوشیاری را آموزش می دهند.
تقویت حافظه:
بازی های هوشی همچون خانه هوش و مکعب هوش می توانند در تقویت مغز، بهبود حافظه و هوش کودک تاثیر بسزایی داشته باشند.
کودک می تواند در قالب بازی های مختلف مهارت های بسیاری را بیاموزد و به مرور زمان میزان هوش و حافظه اش افزایش یابد.
تشخیص رنگها:
کودکان معمولا بین سن دو تا 5 سال رنگها را می شناسند، البته دختران نسبت به پسرها سریعتر با نام رنگها آشنا می شوند.
اسباب بازی هایی که برای دوره نوزادی هستند و رنگارنگ و شاد می باشند می توانند به کودک شما کمک کند تا رنگها را سریع تر بیاموزد.
برخی اسباب بازی های آموزشی فرزند دلبند شما را با نام حیوانات، نام میوه ها و نام وسایل نقلیه و … آشنا می کنند.
بطوری که در بالا اشاره کردیم خرید اسباب بازی آموزشی و فکری نقش بسیاری در تقویت حافظه و هوش کودک، هماهنگی چشم ها و دست ها، توانایی حل مسئله، حس بینایی و شنوایی و آشنایی کودک با شغل های مختلف دارد.
برخی از اسباب بازی های آموزشی به کودک کمک می کنند تا حروف الفبای انگلیسی، حروف الفبای فارسی، اعداد و نت های موسیقی را در سنین پایین بیاموزد.
سوالات متداول
به چه اسباب بازی هایی، اسباب بازی آموزشی می گویند؟
در واقع تمامی اسباب بازی ها دارای ویژگی خاصی هستند و کودک از بدو تولد می تواند از هر اسباب بازی مهارتی را بیاموزد یا در تقویت یکی از حواس کودک تاثیرگذار هستند، در واقع تمامی اسباب بازی ها، اسباب بازی آموزشی می باشند. اسباب بازی های آموزشی در تقویت هوش و شکوفایی استعدادهای کودک تاثیرگذار هستند و می توانند مهارت های زندگی را به کودک بیاموزند.
خرید اسباب بازی آموزشی در چه سنی اهمیت بیشتری از جهت یادگیری برای کودک دارد؟
قبل از اینکه کودک به سن 5 سالگی برسد لازم است اسباب بازی هایی برای او خریداری کنید که موجب تقویت هوش کودک شود. کارشناسان حوزه ی کودکان به این نتیجه رسیده اند که قبل از سن 5 سالگی مهارت های ذهنی کودک توسعه می یابد.
خرید اسباب بازی آموزشی برای کودک چه مزایایی دارد؟
کودک را برای ورود به دنیای واقعی آماده می کند، تخیل و استعداد و خلاقیت کودک را تقویت می کند، عملکرد اجرایی و تصمیم گیری کودک را توسعه می دهد، باعث می شود کودک بتواند هماهنگی بیشتری بین دست ها و چشم های خود برقرار کند. حافظه، دقت، میزان هوشیاری و تمرکز کودک را افزایش می دهد، برای تشخیص رنگها و آموزش دادن اعداد و حروف الفبای انگلیسی و فارسی و آشنایی با نام حیوانات و مشاغل بیشترین کاربرد را دارند.