دسته‌بندی نشده

بهترین روش دارو دادن به کودک و راهنمای خرید داروخوری کودک

هر مرحله از زندگی کودک با چالش های خاص خودش همراه است، دارو دادن به کودک نیز جزو چیزهایی است که در نگاه اول آسان به نظر می رسد ولی می تواند مادر و پدر را حسابی به چالش بکشد.

از طرفی کودک بیمار شده و برای درمان و بهبودی به دارو نیاز دارد تا سلامتی خود را بدست آورد و از طرفی بی حوصله است و دوست ندارد دارو بخورد.

برخی داروها نیز طعم تلخ و ناخوشایندی دارند و کودک یا دهانش را باز نمی کند که داروی مورد نظر را بخورد یا به محض اینکه دارو را وارد دهان کودک می کنید، آن را از دهانش بیرون می ریزد.

وقتی مرحله نوزادی به پایان می رسد می توانید از قاشق های کودکانه و عروسکی استفاده کنید و با فرزند خود صحبت کنید و او را تشویق کنید تا داروهایش را بخورد.

اما در سنین زیر دو سال دارو دادن به بچه ها کار سختی است و داروخوری کودک می تواند مشکل دارو دادن به کودک را حل کند.

به هیچ وجه به بهانه اینکه کودک از خوردن دارو امتناع می کند دارو دادن به کودک را متوقف نکنید و میزان دوز مصرفی آن را تغییر ندهید.

با شمیم بی بی همراه باشید تا شما را با روشهای دارو دادن به کودک و راهنمای خرید داروخوری کودک آشنا کنیم.

برای خرید آنلاین انواع داروخوری کودک کلیک نمایید. 

روشهای دارو دادن به کودک:

چندین روش برای دارو دادن به نوزادان و کودکان وجود دارد که شما باید با توجه به سن کودک و نوع دارو یکی از روشها را انتخاب نمایید. 

نگرش صحیح دارو دادن به کودک:

با حس خوب به کودک خود دارو بدهید و به کودک خود این احساس را القا کنید که خوردن دارو برای سلامتی و بهبودی او لازم است.

اگر کودک شما بزرگ است که می توانید با او به راحتی صحبت کنید و به او اطمینان خاطر و حس آرامش بدهید، حتی می توانید از او بخواهید تا به عروسکهایش دارو بدهد و حس خوبی از دارو خوردن پیدا کند.

اما اگر فرزند شما نوزاد است می توانید با احساس خود حرف دلتان را به او بگویید و با آرامش عمل دارو دادن به کودک را انجام دهید.

اضافه کردن دارو به غذا:

اکثریت داروهای کودکان شربت هستند و کمتر پیش می آید که لازم باشد کودک قرص یا کپسول بخورد.

برخی از مادرها از ترفندهای مختلف استفاده می کنند و داروهای کودک را در شیر یا غذاهای او می ریزند تا کودک طعم آن را متوجه نشود و دارو را به راحتی بخورد.

اما شما سعی کنید تا حد امکان از اضافه کردن دارو به شیر خودداری کنید.

اضافه کردن داروهای تلخ و با طعم ناخوشایند به شیر موجب می شود که طعم شیر ناخوشایند شود و کودک حس بدی از خوردن شیر پیدا کند و دیگر اشتیاقی برای خوردن شیر نداشته باشد.

هیچ گاه یک قاشق دارو را به حجم زیادی سوپ یا فرنی اضافه نکنید زیرا هر دارو دوز مصرفی خاصی دارد و مطمئنا کودک نمی تواند تمام سوپ یا فرنی که تهیه کرده اید را به طور کامل بخورد.

در صورتی که تصمیم گرفته اید دارو را به غذاهای کودک اضافه کنید، توجه داشته باشید که نباید دمای غذا بالا باشد.

بهترین راه برای اینکه طعم دارو را تغییر دهید تا کودک راحت تر آن را بخورد این است که دارو را با یک تا دو قاشق آبمیوه تازه ترکیب نمایید.

تغییر طعم دهان کودک:

اگر بتوانید قبل یا بعد از خوردن دارو طعم زبان کودک را تغییر دهید کودک احساس خوشایندی پیدا خواهد کرد.

قاشقی که می خواهید توسط آن به کودک دارو بدهید را به شکلات یا آب قند آغشته کنید و با همان قاشق به کودک دارو بدهید تا طعم دهانش ناخوشایند نشود.

همچنین می توانید پس از دارو دادن به کودک، دهان او را سریع بشویید با خوراکی شیرین و خوشمزه به او بدهید تا احساس خوبی پیدا کند.

استفاده از قطره چکان یا سرنگ:

یکی از بهترین روش ها برای دارو دادن به کودک استفاده از سرنگ بهداشتی و بدون سوز می باشد.

همچنین می توانید از قطره چکان برای دارو دادن به کودک استفاده نمایید.

با استفاده از سرنگ یا قطره چکان می توانید دوز مشخصی دارو را به کودک دلبند خود بدهید.

تشویق کردن کودک:

علاوه بر تشویق زبانی که می تواند کودک را به دارو خوردن علاقمند کند، می توانید به کودک بگویید که اگر داروهایش را بخورد به او خوراکی خوشمزه ای خواهید داد و همین موضوع موجب تشویق کودک به دارو خوردن می شود.

آموزش بلعیدن قرص به کودک:

کودکان از سن 4 سال به بالا می توانند قرص بخورند اما باید به آنها آموزش دهید تا قرص را قورت بدهند.

برای اینکه کودک راحت تر قرص را ببلعد می توانید آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید یا برخی کپسول ها را می توانید در آب غوطه ور کنید تا لغزنده شوند و خوردن آنها راحت تر شود.

کمک گرفتن از دیگران:

می توانید از شخصی که کودک علاقه بیشتری به او دارد، کمک بگیرید و با کمک شخص مورد نظر به کودک خود دارو بدهید.

راهنمای خرید داروخوری کودک:

امروزه برای سهولت دارو دادن به کودک می توانید از داروخوری هایی که برای دارو دادن به کودک طراحی شده است استفاده نمایید و آنها را از فروشگاه های سیسمونی یا داروخانه تهیه نمایید.

برندهایی همچون نابی، چیکو، کیدزمی، ریکانگ و … که در زمینه تولید محصولات کودک فعالیت می کنند به منظور رفاه حال کودکان و والدینشان داروخوری هایی تولید کرده اند که امکان دارو دادن راحت به کودکان را فراهم کرده است.

در خرید داروخوری کودک با ید به نکاتی توجه کنید که در زیر به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد:

جنس: جنس داروخوری باید از سیلیکون یا لاتکس باشد و قابلیت انعطاف داشته باشد و آسیبی به دهان کودک وارد نکند.

فاقد BPA: در تهیه این محصول نباید از مواد شیمیایی مضر BPA برای سلامتی کودک استفاده شده باشد.

شستشو: داروخوری با سلامتی کودک رابطه مستقیم دارد پس توجه داشته باشید که شستشو و ضدعفونی کردن آن راحت باشد.

نوع داروخوری: اگر فرزند شما نوزاد است داروخوری سرنگی یا قطره چکانی برای او خریداری نمایید زیرا استفاده از آنها آسان تر است اما اگر فرزند شما به بزرگتر شده و کودک است می توانید قاشق داروخوری برای او خریداری نمایید.

انواع داروخوری کودک:

داروخوری جهت سهولت دارو دادن به کودک طراحی شده است و در انواع سرنگی، قاشقی و قطره چکانی هستند.

مزیت داروخوری ها این است که دارو در انتهای حلق کودک قرار می گیرد و بدون اینکه دارو با زبان کودک در تماس قرار بگیرد و کودک مزه ی دارو را حس کند، دارو را می خورد.

داروخوری سرنگی:

داروخوری هایی سرنگی عملکردی مشابه با سرنگ بدون سوزن دارند و مادر می تواند دوز مشخصی از دارو را در سرنگ بکشد و در دهان کودک قرار دهد بدون اینکه با قسمت های دیگر دهان کودک در تماس باشد به راحتی کودک آن را می خورد.  

قاشق داروخوری:

برخی برندهای لوازم کودک محصولاتی تحت عنوان قاشق داروخوری تولید کرده اند که مدرج است و توسط آنها می توان مقدار مشخصی دارو را به کودک داد.

داروخوری قطره چکانی:

مشابه قطره چکان هستند و برای دارو دادن به کودک مورد استفاده قرار می گیرند.

مزیت داروخوری های قطره چکانی نسبت به قاشق داروخوری این است که با زبان و دهان کودک در تماس نیست و برای داروهایی که طعم های ناخوشایند و تلخ دارند مناسب است.

توسط شیشه شیر:

برخی داروها را می توانید تحت نظر پزشک اطفال با آبمیوه یا آب رقیق کرده و به کودک بدهید، این گونه داروها را می توانید در شیشه شیر کودک بریزید تا کودک با مک زدن سرشیشه داروی مورد نظر را بخورد.

هشدارهای دارو دادن به کودک:

برخی مادرها وقتی می خواهند به فرزند خود دارو بدهند، بینی کودک را با دست دیگر خود می گیرند در این شرایط کودک برای اینکه بتواند نفس بکشد دهان خود را باز می کند و قاشق دارو را در دهان فرزند خود قرار می دهند و کودک دارو را قورت می دهد!

این کار کاملا خطرناک است و می تواند وارد ریه کودک شده و ایجاد اسپیره کند.

اگر می خواهید به فرزند خود قطره آهن یا دارویی بدهید که طعم تلخی دارد و همچون قطره آهن امکان دارد رنگ دندان های کودک را تغییر دهید، به هیچ وجه بنا به تشخیص خودتان دارو را قطع نکنید!

 با استفاده از داروخوری های سرنگی یا قطره چکانی داروهای تلخ را به کودک بدهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا