نقش اسباب بازی در رشد کودک و خرید اسباب بازی دخترانه و پسرانه
یکی از شیرین ترین خاطرات دوران کودکی بازی کردن با اسباب بازی های متنوع و رنگارنگ است.
همه ی ما وقتی یادی از دوران کودکی خود می کنیم، به یاد بازی کردن با خواهر و برادرها یا دوستانمان می افتیم که با هم روزهای خاطره انگیز و شیرینی را سپری کردیم.
یادتان هست که به یک اسباب بازی وابسته می شدیم و آن اسباب بازی تمام زندگیمان می شد و آن را از تمام دنیا بیشتر دوست داشتیم؟
اکثریت خانم ها وقتی یادی از دوران کودکی خود می کنند به یاد بازی کردن با عروسک و لوازم خانگی همچون یخچال، ماشین لباسشویی و چرخ خیاطی اسباب بازی و … می افتند.
اما اکثریت آقایان وقتی به یاد دوران کودکی خود می افتند، بازی کردن با تفنگ، توپ و ماشین را به یاد می آورند.
شاید با خودتان فکر کنید مگر اسباب بازی دخترانه و پسرانه با هم فرقی دارد، بله ما هم با شما هم نظر هستیم، همه ی کودکان می توانند با هر اسباب بازی که دوست دارند بازی کنند.
اما به صورت طبیعی و براساس تحقیقات انجام شده کودکان دختر و پسر از سن 9 ماهگی به اسباب بازی هایی متناسب با جنسیت خودشان گرایش نشان می دهند.
البته اسباب بازی های آموزشی و فکری اختصاص به جنسیت خاصی ندارند و کودکان دختر و پسر می توانند با آنها بازی کنند.
برای خرید انواع اسباب بازی کودک کلیک نمایید.
بطور کلی بسیاری از دختر بچه ها هستند که به بازی کردن با توپ و تفنگ و ماشین علاقه دارند و بسیاری از پسر بچه ها نیز از بازی کردن با عروسک و اسباب بازی های دخترانه لذت می برند و این موضوع اصلا نگران کننده نیست و کاملا طبیعی است.
ما به عنوان پدر و مادر باید حق انتخاب به کودکانمان بدهیم تا اسباب بازی که دوست دارند را انتخاب کنند و با آن بازی کنند.
با شمیم بی بی همراه باشید تا شما را نقش اسباب بازی در رشد کودک و خرید اسباب بازی دخترانه و پسرانه آشنا کنیم.
درست است که تکنولوژی موجب تغییراتی در شکل ظاهری و عملکرد اسباب بازی ها شده اما بچه های امروز همچون بچه های دیروز نیاز به اسباب بازی دارند تا از نظر ذهنی، حرکتی و اجتماعی رشد کنند.
اسباب بازی ها در توانایی ها و مهارت های کودک نقش بسزایی دارند و بچه ها را برای ورود به دنیای بزرگسالی و بهبود زندگی آماده می کنند.
طبق تحقیقات انجام شده یادگیری از طریق بازی بخش مهمی از رشد کودک را تشکیل می دهد.
کارشناسان اعتقاد دارند که کودکان با بازی کردن یاد می گیرند و اسباب بازی ابزاری است که به آنها امکان می دهد دنیایی را که در آن زندگی می کنند کشف کنند.
کودکان از طریق اسباب بازی با محیط اطراف خود ارتباط برقرار می کنند، همچنین اسباب بازی به کودک شادی و انرژی می دهد و اعتماد به نفس و عزت نفس او را تقویت می کند.
استفاده از اسباب بازی های آموزشی می تواند به کودکان در یادگیری مهارت های مختلفی که در زندگی به آنها نیاز دارند کمک کند.
اسباب بازی های آموزشی می توانند به توسعه مهارت های حل مسئله، آموزش در مورد حل تعارضات و نحوه کارکرد علت و معلول کمک کنند.
همچنین اسباب بازی ها در رشد مهارت های حرکتی، خلاقیت و تخلیل نقش بسزایی دارند.
شاید باورکردنی نباشد اما کودکان می توانند از سن یک ماهگی بازی با اسباب بازی های آموزشی را بیاموزند.
مهارت حرکتی:
اسباب بازی های با استفاده از مهارت های حرکتی کودکان را به انجام فعالیت های بدنی وادار می کنند.
از دوران نوزادی استفاده از تشک های بازی (پلی جیم)، واکر و … کودک را به حرکت کردن تشویق می کند.
وقتی کودک لباس بر تن عروسک خود می پوشاند یا با استفاده از واکر و سه چرخه راه می رود و … مهارتهای حرکتی اش تقویت می شود و بازوها و پاهای او تقویت می شود.
همچنین اسباب بازی ها به حفظ تعادل و هماهنگی کودک کمک کرده و با تحرک بدنی کودک را از چاقی دور کرده و سبک زندگی سالم را به کودک می آموزند.
رشد عاطفی:
اسباب بازی خلاقیت کودک را تقویت می کند و به او کمک می کند تا احساسات درونی و بیرونی خود را ابراز کند.
کودک از طریق بازی کردن با برخی از اسباب بازی ها موقعیت هایی همچون انجام کارهای خانه، انجام کارهای مزرعه، فعالیت های پزشکی در بیمارستان، آشپزی، مکانیکی و … را تصور می کند.
همچنین برخی اسباب بازی هایی که شخصیت های علمی تخلیلی و اکشن دارند، کودکان را به سمت انتزاع سوق داده و جهان خارق العاده ای را برای کودک تصویر می کنند.
اکثریت والدین فکر می کنند اسباب بازی ها فقط مواردی هستند که از فروشگاه ها خریداری می شوند اما از دیدگاه کودکان هر چیزی که در بازی آنها حضور داشته باشد، به عنوان اسباب بازی شناخته می شود.
وقتی کودک از کلید، دستمال آشپزخانه، خاک رس، خمیر بازی و …. در بازی خود استفاده می کند، همه ی این اشیا را به عنوان اسباب بازی می بیند.
کودکان دختر از طریق نگهداری عروسک و رسیدن به آنها نقش مادر بودن را تجربه کرده و از نظر عاطفی رشد می کنند.
کودکان پسر نیز از طریق بازی با تفنگ و ماشین و … نقش مرد و مسئولیت پذیری را می آموزند.
توسعه اجتماعی:
برخی از اسباب بازی ها مهارت های اجتماعی را به کودک آموزش می دهند و به کودک کمک می کنند تا جامعه ای که در آن زندگی می کنند را درک کند.
اسباب بازی ها ابتدا کودکان را به تعامل با بزرگسالان سوق می دهند سپس با کودکان هم سن و سال خودشان.
عمل ساده بازی با کودک می تواند احترام، همکاری و مشارکت را به کودک بیاموزد.
اسباب بازی همچنین به کودک انگیزه می دهد که ابتکار عمل داشته باشد، مذاکره کند و بهتر بتواند امور را سازماندهی نماید.
توسعه شناختی:
اسباب بازی ها با تحریک مهارت های تمرکز و حافظه کودکان و توانایی حل مسائل خلاقانه در کودکان، رشد شناختی آنها را تقویت می کنند که این موضوع در استقلال کودک در آینده نقش بسزایی دارد.
آموزش رشد شناختی از طریق بازی کردن از این جهت مهم است که کودک را قادر می سازد تا ریاضیات و مهارت های زبانی را به روشی سرگرم کننده بیاموزد.
برای خرید آنلاین انواع اسباب بازی پسرانه کلیک نمایید.
اسباب بازی براساس جنسیت کودک (خرید اسباب بازی دخترانه و پسرانه):
براساس یک مطالعه جدید که در دانشگاه سیتی لند و UCL انجام شده، کودکان در سن 9 ماهگی ترجیح می دهند با اسباب بازی های مخصوص به جنسیت خود بازی کنند.
این مقاله که در یک مجله کودک منتشر شده، نشان می دهد که در یک محیط مهدکودک تفاوت های جنسی قابل توجهی در انتخاب اسباب بازی در سنین پایین مشخص شده است.
طبق تحقیق انجام شده، این احتمال وجود دارد که دختران و پسران با توجه به انتخاب اسباب بازی های نوع جنسیت خود، سیرهای مختلف رشد را سپری کنند.
محققان برای بررسی اسباب بازی براساس جنسیت، بازی کردن کودکان دختر و پسر در مهدکودک های انگلیس را مورد تحقیق قرار دادند.
اسباب بازی های مورد استفاده برای دختران یک عروسک، یک خرس عروسکی صورتی و یک قابلمه آشپزی بود، در حالی که یک ماشین، یک عروسک آبی و یک توپ اسباب بازی مورد علاقه پسران بود.
نتایج این تحقیق نشان داد که تفاوت های جنسی در سه گروه سنی مورد بررسی وجود دارد.
براساس تحقیقات برای کوچکترین گروه سنی توپ اسباب بازی مورد علاقه پسران و قابلمه پخت و پز اسباب بازی مورد علاقه دختران بود.
منبع:
blog-en.famosa.es
sciencedaily.com
educationalplaycare.com
سوالات متداول
خرید اسباب بازی آموزشی از چه جهتی برای کودکان مفید است؟
خرید اسباب بازی آموزشی موجب تقویت مهارت های حرکتی، رشد عاطفی، توسعه شناختی، توسعه اجتماعی، تقویت خلاقیت و تخلیل، تقویت حواس پنج گانه کودک، توانایی حل مسئله و ... می شود.
آیا لازم است که حتما کودکان دختر با اسباب بازی های دخترانه و کودکان پسر با اسباب بازی های پسرانه بازی کنند؟
خیر، هیچ الزامی وجود ندارد و کودک براساس سلیقه خودش می تواند با انواع اسباب بازی ها بازی کند.
کودک از چه سنی می تواند بازی با اسباب بازی های آموزشی را شروع کند؟
بطور کلی هر اسباب بازی که برای کودک خریداری می شود، مهارتی را به کودک می آموزد و به طور کلی می توانیم بگوییم از بدو تولد کودک تمام اسباب بازی هایی که کودک با آنها بازی می کند اسباب بازی آموزشی هستند. به عنوان مثال جغجغه که جزو ابتدایی ترین اسباب بازی های کودک است می تواند در تقویت شنوایی و بینایی و حرکات کودک موثر باشد.