چطور شیشه شیر را از کودک بگیریم؟
سالهاست که شیشه شیر برای تغذیه کودک از بدو تولد کاربرد دارد، حتی کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند برای خوردن قنداغ و دارو از شیشه شیر استفاده می کنند.
وقتی کودک به سن 6 ماهگی می رسد، می توانید انواع آبمیوه های طبیعی را از طریق شیشه شیر به کودک بدهید.
البته برخی از کودکان هستند که از بدو تولد نمی توانند از شیر مادر برخوردار شوند زیرا مادر آنها دارای شیر کافی برای تغذیه کودک نیست یا به دلیل مصرف دارو نمی تواند به کودک خود شیر بدهد.
بسیاری از مادران شاغل نیز شیر خود را توسط شیر دوش دستی یا شیر دوش برقی می دوشند و توسط شیشه شیر به کودک خود شیر مادر را می دهند.
شیشه شیر جزو وسایل ضروری است که جزو لوازم سیسمونی باید آن را خریداری نمایید زیرا بسیار پر کاربرد است و نقش بسیاری در تغذیه کودک دلبند شما دارد.
اما وقتی کودک به مدت زیادی از شیشه شیر استفاده کند به آن وابسته می شود و جدا شدنش از شیشه شیر مشکل می شود.
کودک قرار نیست مادام العمر از شیشه شیر تغذیه کند، زیرا از سن 6 ماهگی به بعد که غذای کمکی را برای او شروع می کنید باید کم کم میزان وابستگی او را به شیشه شیر کاهش دهید.
اما اگر کودک شما تا سن 2 سالگی نیز وابستگی شدیدی به شیشه شیر دارد مشکلی نیست!
وقتی کودک به سن 2 سالگی می رسد کاملا می تواند از ظروف غذاخوری همچون لیوان و بشقاب و قاشق و چنگال برای غذا خوردن استفاده نماید و دیگر نیازی به استفاده از شیشه شیر ندارد.
اگر کودک شما به مدت 2 سال برای نوشیدن انواع مایعات همچون آبمیوه، شیر و آب از شیشه شیر استفاده کرده، وقت آن رسیده که شیشه شیر را از کودک بگیرید.
اما به دلیل وابستگی شدیدی که کودک به شیشه شیر پیدا کرده بسختی می تواند از شیشه شیر جدا شود و در مقابل جدایی از شیشه شیر مقاومت می کند.
با شمیم بی بی همراه باشید تا به شما بگوییم چطور شیشه شیر را از کودک بگیریم و شما را با راهکارهای آسان از شیشه شیر گرفتن کودک آشنا کنیم.
برای خرید آنلاین انواع لیوان نی دار و آموزشی کودک کلیک نمایید.
دلایل گرفتن شیشه شیر از کودک :
مطمئنا مادرها خودشان بهتر می دادند که استفاده بیش از حد از شیشه شیر می تواند سلامتی کودک را به خطر بیاندازد و باید از سن خاصی برای جدا کردن کودک از شیشه شیر اقدام کنند .
ما در زیر شما را با چند دلیل که می تواند شما را تشویق کند تا زودتر کودک را از شیشه شیر بگیرید آشنا خواهیم کرد.
چاق شدن کودک:
تمام تلاش والدین سلامتی کودکشان است و استفاده از شیشه شیر نیز می تواند سلامتی کودک را به خطر بیاندازد و موجب چاقی او شود.
اگر کودک بطور همزمان از شیشه مادر یا شیر خشک و شیر گاو استفاده نماید، چاق می شود زیرا هر کدام از این شیرها مواد مغذی لازم برای رشد کودک را دارند.
پوسیدگی دندان های شیری:
کودکانی که به شیشه شیر عادت می کنند دوست دارند در هنگام خواب نیز شیشه شیر بخورند، خوردن شیشه شیر به دلیل قند شیر موجب پوسیدگی دندان های شیری کودک می شود.
چطور شیشه شیر را از کودک بگیریم؟
کودک مدتها از شیشه شیر استفاده کرده و از نظر روحی و عاطفی به شیشه شر وابسته شده است شما باید از روشهای مختلف استفاده کنید که کودک از نظر روحی آسیب نبیند و سریعتر بتوانید شیشه شیر را از او بگیرید.
استفاده از لیوان آموزشی:
به دلیل اینکه لیوان آموزشی دارای نی است و کودک می تواند آن را بمکد سریعتر می تواند با آن ارتباط برقرار کند و جایگزین مناسبی برای شیشه شیر است.
لیوان های آموزشی به دلیل اینکه رنگهای شاد و ظاهری زیبا دارند کودکان سریعتر جذب آنها می شوند و ترجیح می دهند با استفاده از آنها مایعات را بنوشند.
استفاده از شیر رقیق شده:
سعی کنید کودک از شیشه شیر دور شود و حس خوشایندی نسبت به آن نداشته باشد.
به شیر آب اضافه کنید تا رقیق شود و سپس آن را در شیشه شیر بریزید، وقتی کودک شیر رقیق شده را در شیشه شیر می خورد احساس ناخوشایندی پیدا می کند.
اما زمانی که از فنجان یا لیوان آموزشی برای تغذیه کودک استفاده می کنید شیر را با آب ترکیب نکنید تا کودک از طعم شیر خوشش بیاید و احساس خوبی از خوردن شیر در فنجان پیدا کند.
مخفی کردن شیشه شیر:
سعی کنید شیشه شیر کودک را از دور دسترس و دید او قرار دهید تا گرایشش به استفاده از شیشه شیر کم شود.
وقتی کودک از شما خواست تا به او شیشه شیر بدهید حواسش را با خوراکی های خوشمزه و متنوع گرم کنید تا به مرور زمان وابستگیش به شیشه شیر کم شود.
تشویق کودک به ترک شیشه شیر:
وقتی کودک با استفاده از فنجان یا لیوان آموزشی مایعات را می خورد او را تشویق کنید و تا می توانید از او تعریف کنید تا حس خوبی پیدا کند و اشتیاق پیدا کند تا با لیوان شیر و سایر مایعات را بنوشد.
انتخاب زمان مناسب:
زمان مناسبی را برای از شیشه شیر گرفتن کودک انتخاب کنید و کودک را با یکباره از شیشه شیر محروم نکنید زیرا دچار خلا روحی می شود.
بهترین زمان برای اینکه کودک را تشویق کنید تا از لیوان استفاده کند زمانی است که غذای کمکی را برای او شروع می کنید.
شش ماهگی تا یکسالگی بهترین زمانی است که می توانید کودک را تشویق کنید تا کم کم با لیوان آشنا شود و میزان استفاده او از شیشه شیر کاهش یابد.
توجه و ارتباط عاطفی با کودک:
وقتی کودک می خواهد از شیشه شیر استفاده کند به او پیشنهاد بدهید که از لیوان برای نوشیدن مایعات استفاده نماید.
در این دوران وقت بیشتری را با کودک بگذرانید، با او بازی کنید، فرزندتان را در آغوش گرفته و او را ببوسید و حس خوبی به او بدهید.
اگر شما دوستان عزیز هم تجربه ای در زمینه گرفتن شیشه شیر از کودک دارید با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.