دسته‌بندی نشده

راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان

آشنایی با راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان بسیار مهم است زیرا می تواند خرید اسباب بازی آینده ی کودک را تحت تاثیر قرار دهد و بر روحیات و رفتار او تاثیر بگذارد.

بازی با اسباب بازی های گوناگون به رشد اجتماعی، فکری و عاطفی کودک کمک می کند و مهارت های حل مسئله را به او آموزش می دهد و یادگیری زبان کودک را قوت می بخشد.

در خرید اسباب بازی نباید تنها جنبه ی سرگرمی و تفریحی آن را در نظر بگیرید بلکه هدف اصلی از بازی کردن کودک، آموزش او برای ورود به این دنیا و ساختن آینده ای روشن برای اوست.

اگر قصد دارید برای کودک خود اسباب بازی مناسبی خریداری نمایید با سیسمونی شمیم همراه باشید تا شما را با راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان آشنا کنیم.

اکثریت اسباب بازی هایی که کودک با آنها بازی می کند توسط یکی از روش های زیر به یادگیری و رشد کودک کمک می کنند:

  • مهارت های حسی: اسباب بازی هایی که حواس پنجگانه ی کودک همچون حس بویایی، لامسه، شنوایی، بینایی و چشایی کودک را تقویت می کنند و موجب می شوند کودک اطلاعاتی را از دنیای پیرامون خود جمع آوری کرده و اطلاعات را پردازش نماید.
  • مهارت های حرکتی بزرگ: مهارت هایی که مربوط به گروه های عضلانی بزرگ همچون سر و گردن، بازوها، پاها، شکم کودک هستند و موجب می شوند کودک بدن خود را کنترل کند و حرکت دهد.
  • مهارت های حرکتی کوچک: مهارت هایی که مربوط به گروه های عضلانی کوچک همچون دهان و چشم ها، انگشت ها، دست ها و هماهنگی ما بین دست ها و چشم ها می باشند.
  • مهارت های شناختی: این مهارت ها کودک را به تفکر کردن، پردازش نمودن اطلاعات، یادگیری و حل مسائل تشویق می کنند.
  • مهارت های اجتماعی: در خرید اسباب بازی کودکان باید به آموزش مهارت های اجتماعی توجه نمایید زیرا کودک از طریق این مهارت ها می تواند با دیگران تعامل پیدا کند و احساسات و تمایلات خود را ابراز کند و ارتباطی موثری با والدین و اطرافیان برقرار کند.

اسباب بازی آموزشی برای کودک

راهنمای خرید اسباب بازی کودک:

اگر با راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان آشنا باشید می توانید اسباب بازی بهتری انتخاب نمایید که موجب رشد و پرورش جسمی و روحی کودک شود.

اسباب بازی متناسب با سن کودک خریداری نمایید.

در انتخاب کردن اسباب بازی به گروه سنی کودک خود توجه داشته باشید. از پزشک اطفال بخواهید که بازی هایی که متناسب با سن کودک است را به شما پیشنهاد کند.

انتخاب اسباب بازی هایی که متناسب با سن کودک نیست می تواند از نظر روحی و جسمی تاثیرات منفی بر سلامت کودک داشته باشد.

بدین منظور با توجه به سن کودک خود و راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان که بر روی بسته بندی محصول درج شده اقدام به خرید اسباب بازی مناسب نمایید.

نوزاد 0 تا 12 ماهه:

بسیاری از اسباب بازی هایی که برای نوزادان زیر یکسال طراحی شده است دارای عطرها، صداها، بافت ها، رنگ های متفاوت هستند تا حواس کودک را تحریک کنند.

برای خرید اسباب بازی نوزادان باید مطمئن شوید که خطر خفگی نداشته باشد، لبه های آن تیز و برنده نباشد و وزن آن سبک باشد تا کودک به راحتی بتواند آن را جا به جا نماید.

اسباب بازی هایی همچون خرید تشک بازی نوزاد، جغجغه، واکر، عروسک های نرم و پولیشی و پازل های ساده برای این گروه سنی مناسب هستند.

کودک 1 تا 3 ساله:

کودکان در این سن دلشان می خواهد نقش ها و مشاغل مختلف را تجربه نمایند، البته به عروسک ها، تفنگ و ماشین اسباب بازی و … نیز علاقمند می شوند.

اسباب بازی هایی همچون ست لوازم آرایشی، ست لوازم پزشکی، ست چای خوری، یخچال، لباسشویی، لوازم مکانیکی، آتش نشانی، ست سبزی فروشی و … برای کودکان در سن یک تا سه سال مناسب هستند.

کودک 4 تا 6 ساله:

کودکان در این سنین به بازی کردن با اسباب بازی های آموزشی گرایشی بیشتری پیدا می کنند، اسباب بازی هایی همچون لگوها، پازل ها و خمیربازی و … برای کودکان در این سنین مناسب هستند.

کودک 6 تا 9 ساله:

بازی کردن با عروسک ها در این سن به کودک امکان می دهد تا با دنیای بزرگترها ارتباط برقرار کند.

اگر کودک شما فعالیت فیزیکی خوبی دارد به دوچرخه، اسکوتر و بازی کردن با وسایل ورزشی گرایش پیدا می کند و اگر به بازی های کامپیوتری علاقه دارد به سمت تبلت و موبایل و کامپیوتر و بازی های ویدئویی جذب می شود.

خرید عروسک برای بازی کردن کودک

به علایق کودک توجه نمایید.

در خرید اسباب بازی برای کودک علاقه ی او را مدنظر قرار دهید، اگر به فضا، موسیقی، شغل هایی همچون آتش نشانی، پزشکی و … علاقمند است، اسباب بازی متناسب با علاقه ی کودک برای او خریداری نمایید.

به عنوان مثال کودکانی که به بازی های فیزیکی علاقمند هستند با اسباب بازی هایی همچون توپ و طناب و … بهتر ارتباط برقرار می کنند.

همچنین کودکانی که به آلات موسیقی علاقمند هستند، اسباب بازی های سازهای موسیقی همچون گیتار اسباب بازی، میکروفون، بلز، پیانو و … را به سایر اسباب بازی ها ترجیح می دهند.

به ایمنی اسباب بازی توجه کنید.

مهمترین نکته ای که باید در هنگام خرید اسباب بازی به آن توجه داشته باشید امن بودن آن است، شما باید تمام جوانب اسباب بازی را بررسی کنید تا از ایمن بودن آن مطمئن شوید.

اگر کودک شما در سنین زیر یکسال است و همه ی اسباب بازی ها را به سمت دهان خود می برد، باید به جنس اسباب بازی توجه داشته باشید که فاقد مواد مضر شیمیایی BPA باشد.

همچنین اسباب بازی که برای کودک خریداری می کنید باید فاقد تیزی و لبه های برجسته باشد و نباید آسیبی به پوست لطیف بدن کودک وارد کند.

اسباب بازی نباید دارای بند بلند باشد و خطر خفگی برای کودک در پی داشته باشد، همچنین باید وزن آن سبک باشد تا حمل آن برای کودک به راحتی انجام شود.

خرید اسباب بازی ایمن برای بازی کردن کودک

اسباب بازی باید جنبه ی آموزشی داشته باشد.

مهمترین نکته ای که در راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان باید به آن پرداخته شود جنبه ی آموزشی اسباب بازی می باشد.

دکتر هوارد گاردنر به هفت سبک مختلف یادگیری اشاره کرده است و این سبک های یادگیری با سبک های بازی در ارتباط هستند و نشان می دهند که کودکان می توانند از بازی ها چیزهای مختلفی را یاد بگیرند.

اسباب بازی های منطقی:

بازی های استراتژیک همانند بازی های ریاضی و شطرنج و پازل ها که به تقویت هوش منطقی کودک کمک می کنند در این بخش قرار می گیرند.

اسباب بازی های کلامی:

بازی هایی که بصورت داستان سرایی، شنیداری و تخته ای و کلمه ای هستند به کودک آموزش می دهند تا مهارت های زبانی، کلامی، نوشتاری، خواندنی و ارتباطی را بیاموزد.

اسباب بازی های موزیکال:

اسباب بازی هایی که موزیکال هستند درک و هماهنگی ریتم و موسیقی کودک را تقویت می کنند.

این بازی ها مهارت شنیداری کودک را تقویت کرده و کودکانی که با این اسباب بازی ها سرگرم می شوند ریتم ها را درک می کنند و از این بازی ها لذت می برند.

اسباب بازی فکری و آموزشی برای کودک

اسباب بازی های فیزیکی:

اسباب بازی های فیزیکی بدن و قوای جسمانی کودک را تقویت می کنند و کودکان از بازی کردن با این گونه اسباب بازی ها همچون توپ، دوچرخه و وسایل ورزشی لذت می برند.

اسباب بازی های فضایی:

تصاویر، اشکال، نمودارها به تقویت هوش فضایی کودک کمک می کنند، این گونه اسباب بازی ها موجب می شوند مهارت های تخیل، بینایی و مشاهدات کودک توسعه یابد.

اسباب بازی های انفرادی:

برخی بازی ها ارتباط دورن فردی را تقویت می کنند و در زمان های تنهایی به کودک این امکان را می دهند تا بازی های تخیلی انجام دهد.

اسباب بازی های بین فردی:

این گونه بازی ها به کودک ارتباط های بین فردی را آموزش می دهند و کودک را به پویایی و اشتراک گذاری و کارهای گروهی تشویق می کنند.

در صورتی که کودک شما تک فرزند است والدین می توانند با کودک خود مشارکت کرده و اوقات خوشی را با کودک خود در بازی های گروهی سپری کنند.

برای خرید انواع اسباب بازی نوزاد و کودک از طریق سیسمونی شمیم اقدام نمایید. 

سوالات متداول

از چه سنی باید برای کودک اسباب بازی آموزشی خریداری کنیم؟

شاید باور کردنی نباشد اما نوزادان به محض ورود به این دنیا یادگیری را آغاز می کنند، بنابراین انتخاب اسباب بازی آموزشی برای کودک هیچ گاه زود نیست. خرید اسباب بازی های آموزشی را می توانید از دوران نوزادی فرزند خود آغاز کنند و کودک را تشویق کنید تا چیزهای جدیدی که در این دنیا وجود دارد را یاد بگیرد.

آیا در راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان توجه به برند اسباب بازی مهم است؟

برندهای معتبر اسباب بازی همچون لگو، دیزنی، ملیسا اند داگ، تولو و وین فان و .. اسباب بازی هایی معتبر و ایمن تولید می کنند که از مواد درجه اول و با کیفیت هستند و با گروه سنی کودک سازگاری داشته و مطابق با استانداردهای خاصی ساخته می شوند.

در خرید اسباب بازی برای کودک باید به چه مواردی توجه داشته باشیم؟

به آموزشی بودن اسباب بازی، گروه سنی کودک و متناسب بودن اسباب بازی با سن کودک، ایمن بودن اسباب بازی و علاقه ی کودک نسبت به اسباب بازی مورد نظر باید توجه داشته باشید تا کودک بتواند از بازی با اسباب بازی لذت ببرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا