چگونه کودک را از پوشک بگیریم؟+ بهترین زمان از پوشک گرفتن کودک
اگر استفاده نکردن کودک از پوشک و مستقل رفتن کودک به دستشویی به یکی از دغدغه های شما تبدیل شده و نمی دانید با چه روشی می توانید کودک را از پوشک بگیرید، با شمیم بی بی همراه باشید تا شما را با راهکارهایی برای از پوشک گرفتن کودک آشنا کنیم.
پیش از هر چیز این نکته را مدنظر داشته باشید که نباید فضای استرس زا و دلهره آوری را برای کودک ایجاد کنید و باید از پوشک گرفتن کودک را با آرامش خاصی انجام دهید.
بهترین زمان از پوشک گرفتن کودک:
میانگین سنی برای از پوشک گرفتن کودک بین 18 ماه تا دو سال و نیم است اما به دلایلی معمولا دختران زودتر از پسران دستشویی رفتن به صورت مستقل را می آموزند.
با تمرین و تشویق شروع کنید و به کودک حس خوبی را حین دستشویی رفتن به صورت مستقل القا کنید.
اگر کودک شما چندین بار بتواند بصورت مستقل به دستشویی برود احساس اعتماد به نفس و استقلال پیدا می کند و بصورت طبیعی دیگر گرایشی به استفاده از پوشک پیدا نمی کند.
قبل از هر چیز باید فضای آموزشی را برای استفاده کودک از توالت ایجاد کنید تا کودک از دستشویی رفتن بصورت مستقل نترسد و احساس خوبی به دستشویی رفتن داشته باشد.
چگونه کودک را از پوشک بگیریم؟
بسیاری از والدین بر این اعتقاد هستند که بالاخره کودک به یک سنی می رسد و دیگر از پوشک خوشش نمی آید و خودش یاد می گیرد که از دستشویی استفاده کند!
اما مرحله به مرحله زندگی کودک باید با آموزش همراه باشد…
استفاده نکردن کودک از پوشک نیز جزو چیزهایی است که حتما باید با آموزش همراه باشد تا سختی های آن آسان شود و به کودک استقلال بدهد تا به دستشویی برود.
برخی از والدین که فرزند دوم و سومشان است با فوت و فن از پوشک گرفتن کودک آشنایی دارند و به راحتی می توانند این کار را انجام دهند اما والدین کم تجربه معمولا دچار چالش می شوند.
استفاده از قصری (توالت فرنگی کودک):
کودک به دلیل جثه ی کوچکی که دارد نمی تواند از توالت فرنگی یا توالت ایرانی استفاده کند و همین موضوع می تواند برای کودک تبدیل به یک کابوس شود.
برای اینکه کودک را به دستشویی رفتن بصورت مستقل علاقمند کنید او را به فروشگاه سیسمونی ببرید و برای فرزندتان یک لگن آموزشی یا توالت فرنگی کودک خریداری نمایید.
توالت فرنگی های کودک معمولا رنگ های شاد و شکل های ظاهری جذاب دارند و کودک از نشستن بر روی آنها احساس خوشایندی پیدا می کند.
توالت فرنگی کودک را در فضای سرویس بهداشتی خانه قرار دهید تا کودک علاوه بر دستشویی رفتن بصورت مستقل با فضای سرویس بهداشتی آشنا شود.
آمادگی روحی و جسمی کودک:
اگر کودک از فضای سرویس بهداشتی ترس داشته باشد و از نظر روحی آمادگی جدایی از پوشک را نداشته باشد یا از نظر جسمی مثانه ی کوچکی داشته باشد، باید کمی صبر کنید و برای از پوشک گرفتن کودک عجله نکنید.
این نکته را به خاطر داشته باشید که برخی کودکان در سن 18 ماهگی و برخی دیگر در سن 3 سالگی می توانند بصورت مستقل به دستشویی بروند و از پوشک جدا شوند.
با برنامه جلو بروید.
اگر جزو مادران شاغل هستید و بعدازظهر خسته از سرکار می آیید و می خواهید کودک را از پوشک بگیرید و از نظر روحی آمادگی ندارید و سریع عصبانی می شوید روشتان صحیح نیست.
زمان مناسبی را برای از پوشک گرفتن کودک انتخاب کنید که از نظر روحی آمادگی لازم را داشته باشید.
به عنوان مثال پایان هفته یا تعطیلات زمان مناسبی برای از پوشگ گرفتن فرزندتان می باشد.
کودکتان را تشویق کنید.
در صورتی که پوشک او را باز کردید و کودک لباس خود را خیس کرد او را دعوا نکنید و برخورد نامناسبی با کودک نداشته باشید.
تا جای امکان کودک را تشویق کنید که به دستشویی رفتن به صورت مستقل علاقمند شود نه اینکه احساس بدی نسبت به دستشویی رفتن پیدا کند.
وقتی فرزندتان روی توالت فرنگی کودک یا لگن می نشیند برایش شعر یا کتاب داستان بخوانید و اسباب بازی در اختیارش قرار دهید تا بازی کند.
به کودکتان بگویید که اگر همکاری داشته باشد و سریعتر بتواند آموزش دستشویی رفتن را یاد بگیرد او را به پارک و شهربازی می برید و غذای مورد علاقه اش را برای او درست می کنید.
خوش اخلاق باشید.
روال از پوشک گرفتن کودک استرس های خاص خودش را دارد ولی سعی کنید خوشرو و خنده رو باشید و از عصبانی شدن پرهیز کنید و همواره در کنار فرزندتان باشید.
کودک را از مدفوع نترسانید.
برخی از کودکان از اینکه مدفوع خود را ببینند می ترسند، با کودک صحبت کنید تا حس بد او به حس خوب تبدیل شود.
استفاده از شورت آموزشی:
یکی از مواردی که می تواند به شما کمک کند تا کودک را از پوشک بگیرید شورت آموزشی است.
وقتی مادر تصمیم می گیرد کودک از از پوشک بگیرد، کودک خود را آزاد می گذارد و باید به فرزند خود آموزش بدهد که هر زمان احساس نیاز به دستشویی پیدا کرد به مادر اطلاع بدهد.
برخی اوقات کودک فراموش می کند و سطوحی همچون رختخواب، مبل، فرش و سایر سطوح آلوده می شود.
شورت آموزشی دارای لایه ضد آب است و شکل ظاهری آن مشابه با شورت می باشد و دارای سایزبندی های مختلف است.
می توانید در دوره ای که می خواهید دستشویی رفتن را به کودک آموزش بدهید شورت آموزشی استفاده نمایید تا اگر کودک فراموش کرد به شما اطلاع بدهد سطوح آلوده نشود.
از طرفی وقتی کودک در شورت آموزشی احساس خیسی می کند سریع به مادرش اطلاع می دهد که نیاز به دستشویی رفتن دارد.
یکی دیگر از مزیت های شورت آموزشی برای زمانی است که کودک دچار ادرار سوختگی شده و نمی خواهید از پوشک برای کودک استفاده نمایید.
استفاده از رابط توالت فرنگی:
در صورتی که فرزند شما دوست دارد همچون بزرگترها از توالت فرنگی سرویس بهداشتی استفاده نماید، حتما برای توالت فرنگی یک رابط کودک خریداری نمایید.
جثه ی کودک کوچک است و استفاده از توالت فرنگی منزل برای کودک خطرناک می باشد، استفاده از رابط توالت فرنگی می تواند به کودک کمک کند تا از توالت فرنگی استفاده نماید.
باید و نبایدهای از پوشک گرفتن کودک:
آموزش دستشویی رفتن کودک در شب مشکل است پس سعی کنید مراحل اول آموزش را در روز شروع کنید و شب ها کودک را پوشک کنید.
قبل از اینکه پوشک کودک را باز کنید و آموزش را شروع کنید، با کودکتان صحبت کنید و به او بگویید که پس از باز کردن پوشک هر زمان احساس نیاز به دستشویی کرد به شما اطلاع بدهد.
صبح روز اول وقتی کودک از خواب بیدار شد، پوشک را باز کنید و شورت آموزشی یا یک شلوار بر تن او بپوشانید.
این یک انتخاب شخصی است که توالت فرنگی کودک را در اتاق کودک یا اتاق نشیمن قرار دهید یا سرویس بهداشتی… اما توصیه می شود آموزش دستشویی رفتن به کودک را در سرویس بهداشتی انجام دهید تا کودک با این فضا آشنا شود.
یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید و پس از بیدار شدن از خواب، قبل از خوابیدن، بعد از خوردن هر وعده یا میان وعده غذایی کودک را به توالت ببرید.
توالت رفتن کودک را به یک بازی تبدیل کنید و هر 20 دقیقه تا نیم ساعت یکبار کودک را به سرویس بهداشتی ببرید.
سعی کنید روزهای اول از بیرون رفتن پرهیز کنید و در صورتی که نیاز است به بیرون از منزل بروید حتما لگن آموزشی کودک را همراه خودتان ببرید.
در روزهای اول باید انتظار خیس شدن و کثیف شدن شلوار کودک را داشته باشید و نباید این موضوع شما را عصبانی کند.
در صورتی که کودک در شلوار خود ادرار یا مدفوع کرد برای او توضیح بدهید که برای جیش کردن یا پی پی کردن باید به توالت برود.
در همه حال آرامش خود را حفظ نمایید و هفته های اول صبور باشید تا این روزها سپری شود و کودک شما یاد بگیرد به صورت مستقل به دستشویی برود.
همین که کودک یاد بگیرد هنگام نیاز به توالت برود و در شلوارش ادرار و مدفوع نکند کافیست و تا مدتها طول می کشد تا کودک بتواند خودش را پس از توالت رفتن بشوید.
به کودک یاد بدهید تا پس از توالت رفتن دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشوید.
اگر شما هم تجربه ای در زمینه از پوشک گرفتن فرزند خود دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.