دسته‌بندی نشده

اسباب بازی های مناسب کودک در دوره های سنی مختلف

قبول دارید که دنیای رنگارنگ بچه ها تا وقتی که کوچیک هستن توی اسباب بازیاشون خلاصه میشه ؟

” مثلا به دوران کودکی خودمون بر گردیم … یادش بخیر! حساسیتی که روی اسباب بازیمون داشتیم روی هیچ وسیله دیگه ای نداشتیم… در هر دوره ای متناسب با فناوری زمان خودش اسباب بازی های مخصوصش رو داره و ما قراره اطلاعاتی در ارتباط با خرید اسباب بازی های کودکان متناسب با سن آن ها در اختیار شما بگذاریم “

مهم نیست که چقدر کودک بی تاب است، گریه می کند و بی حوصله است! دقیقا زمانی که یک اسباب بازی جدید در اختیارش می گذارید یک کودک خوشحال و در حال لبخند زدن رو پیش روی خودتون می بینید! از این رو فهمیدن این امر که دادن اسباب بازی درست متناسب نیاز با سن کودک چقدر مهم است کاملا روشن می شود.

حتی ممکن است زمان زیادی را صرف انتخاب برای خرید بهترین اسباب بازی های مناسب کودک دلبند خود کنید و ما پیشنهاد می کنیم که هنگام خرید موارد زیر را هم به خاطر داشته باشید:

برای کودکان در سنین پایین اسباب بازی های ساده تهیه کنید!

زمانی که کودک تازه می تواند نسبت به رنگ ها، صدا ها و اجسام اسباب بازی واکنش نشان دهد از اسباب بازی ها با کارایی های خیلی زیاد برای سرگرمی او استفاده نکنید. طبق گفته های سایت روانشناسی webmed اسباب بازی هایی که اجازه تمرکز را از کودک سلب می کنند و از خود صدا های مختلف همراه با حرکت در می آورند توصیه نمی شوند. استفاده از اسباب بازی های ساده مانند لگو ، جورچین ها با سایز بزرگ و رنگ بندی شاد، بلوک های اشکال بسیار محرک کودک برای استفاده از حواس چند گانه و کمک کننده او می باشند. طی به کار گرفتن این روش، کودکان از قوه تخیل خود برای ساختن و پردازش استفاده می کنند. در نتیجه به فردی خلاق تبدیل می شوند!

اسباب بازی های ساده

برای اسباب بازی های الکترونیکی و بازی های ویدیویی محدودیت تعیین کنید

برای تمامی ما روشن است که در عصر الکترونیکی زندگی می کنیم و هر پدر و مادری که فکر می کند می تواند فرزندش را حتی اگر یک کودک نو پا باشد، برای همیشه از کامپیوتر ، تبلت ، گوشی موبایل و مواردی از این دسته دور کند ، خودش را گول می زند! اما به خصوص برای بچه های کوچک مشخص کردن و عمل کردن به محدودیت ها بسیار مهم است. تحقیقات حاکی از آن است که اسباب بازی های الکترونیکی چندین خطر احتمالی برای سلامتی و رشد کودکان از جمله کاهش شنوایی ، افزایش وزن ( به دلیل بی تحرکی هنگام بازی) و تاخیر در زبان و رشد به وجود می آورند. مطالعه ای اخیر در دانشگاه تمپل نشان داده است اسباب بازی هایی که کودک به هیچ کاری جز تماشا احتیاج ندارد ، یک سبک یادگیری منفعل را ایجاد می کند ، که این امر می تواند یادگیری تفکر مستقل را مختل کند.

لیندا کرو دارنده دکترا روانشناسی کودک و یکی از محققان دانشگاه تحقیقاتی تگزاس بیان می کند که وسایل الکترونیکی که به مدت طولانی از خود نور و صدا دارند و در اختیار کودک قرار می گیرند به مرور زمان توجه و تمرکز او را نسبت به کارهایش کاهش می دهد. این امر سبب شده تا هر چه کودکان از این دسته سنشان بالاتر میرود علاقه کمتری نسبت به انجام کارهای گروهی با کودکان دیگر، کارهای شخصی خودش و به خصوص کتاب خواندن و یادگیری نشان می دهد.

طبق آکادمی اطفال سازمان جهانی ، کودکان زیر 2 سال اصلاً نباید تلویزیون تماشا کنند یا بازی های رایانه ای انجام دهند. کودکان بالای 2 سال باید “زمان نمایش برنامه متناسب با سنشان” به مدت 1 الی 2 ساعت توسط والدین زمان داشته باشند.

تمام اسباب بازی های کودک را یک جا در اختیارش نگذارید!

کودکانی که با تعداد زیادی اسباب بازی و سبک های مختلف احاطه می شوند دچار تمرکز کوتاه مدت می شوند. زیرا پس از مدت کوتاهی با هر اسباب بازی آن را ترک کرده و به سراغ دیگری می روند. به همین دلیل نمی توانند در زمان روی یک چیز تمرکز کامل را داشته باشند. طبق پیشنهاد مشاوران سازمان جهانی کودکان بهتر است تعدادی از اسباب بازی های کودک را هر چند وقت یک بار مخفی کنید و پس از مدتی به او بدهید. با این روش او همیشه حس می کند که شما برایش اسباب بازی جدید خریداری کردید و به او اهمیت می دهید.

در بازی های مختلف او شرکت کنید و نقشی بر عهده بگیرید. در بازی با کودکان سعی کنید که آن ها همیشه حس برتری داشته باشند و احساس قهرمان بودن در بازی خودشان را تجربه کنند.

اسباب بازی های متناسب با سن کودک را انتخاب کنید

کودکان از اسباب بازی هایی که توانایی تسلط بر آن ها را دارند و متناسب با درک آن ها در سنی که هستند می باشند ، لذت می برند. در ادامه به بررسی بازی های سنی کودکان و اسباب بازی آموزشی متناسب با سن آن ها می پردازیم:

اسباب بازی متناسب با سن کودک

کودکان 6 – 0 ماه: نوزادان در این بازه سنی شیفته حرکت ، صدا و تصاویر ساده هستند. شاید برایتان بسیار عجیب و در عین حال جالب باشد! ولی آن ها در این سن شروع به حرکت دستان و پاهای خود می کنند و در این میان به مهارت آن ها پی می برند ، روی هماهنگی چشم و دست ، رسیدن و درک کارشان می کنند. اسباب بازی های مناسب سن برای نوزادان عبارتند از: موبایل های اسباب بازی، پوپت و جغجغه ساده ، جعبه های شلوغ و هر چیزی که کودک بتواند آنها را در دست بگیرد ،بکشد ، لگد بزند ، فشار دهد یا بلرزاند.

کودکان 8 – 6 ماه نوزادان دراین بازی سنی بزرگتر شده اند و می توانند اسباب بازی های کوچک را در دست بگیرند. آنها در حال آموختن در مورد علت و معلول هر اتفاق هستند و برای تسلط بر یک چیز کار خود را بارها و بارها تکرار می کنند. آنها همچنین دوست دارند اسباب بازی ها را از دستی به دست دیگر و به داخل و خارج از ظروف منتقل کنند. بسیاری از پازل و جورچین با قطعات بزرگ در این سنین می تواند جذاب باشد.

کودکان 8 – 18 ماه: این دوره ، سنی است که نوزادان شروع به پیش بینی نتایج می کنند ، درباره هدفی تصمیم می گیرند و به عمد برای تحقق آن اقدامی انجام می دهند. آنها همچنین شروع به آزمایش اندازه ، شکل و فضا می کنند. اسباب بازی های متناسب با این سنین شامل اسباب بازی های کشی ، بلوک ها ، لیوان های تودرتو ، حلقه های قابل پرتاب، مرتب سازی شکل ها و اسباب بازی های ساده و جدا کردنی از یکدیگر است.

کودکان 18 – 24 ماه: کودکان در این نوپا هستند و تازه شروع به راه رفتن می کنند. در این دوران از بازی هایی که سبک تظاهری مانند قایم موشک دارند لذت می برند. این بازه زمان مناسبی برای معرفی عروسک ها ، وسایل آشپزخانه و ماشین های اسباب بازی ، کامیون ها و اتوبوس های مدرسه است.

کودکان 2 – 4 سال: بچه ها در طول سال های پیش دبستانی در مورد معاشرت چیزهای زیادی می آموزند و بازی های تظاهرآمیز زیادی را مانند پانتومیم انجام می دهند. مجموعه های مینیاتوری مزرعه و خانه به آنها امکان می دهد تخیل خود را قوی کنند ، در حالی که مداد رنگی بزرگ ، رنگ های انگشتی هم می توانند به رشد خلاقیت آن ها کمک کنند. کودکان همچنین در طول این از جمله اسباب بازی های دیگر مانند پازل ها ، لگوهای بزرگ ، بلوک ها و سایر اسباب بازی های ساختمانی یک اسباب بازی کاملا مناسب سن آن ها هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا