دسته‌بندی نشده

چه زمانی نوزادان شروع به دندان در آوردن می کنند؟

تا به حال در این باره خوانده اید که :

  • نوزادان چه زمانی شروع به دندان در آوردن می کنند؟

  • آیا این زمان می تواند زودتر از موعد هم اتفاق بیفتد؟

یکی از لذت های تمامی مادران و پدران از زمان به دنیا آمدن نوزاد دلبندشان، دیدن نقاط عطف رشد او است. از خود می پرسید نقاط عطف چی هستند؟

نقطه عطف یعنی هر ” اولینی ” که در طول زندگی کودک اتفاق می افتد. مانند اولین باری که کودکتان یاد گرفت تا راه برود… بنشیند… بایستد… بخندد… اسم شما یا همسرتان را با الفاظ ” مامان ” یا ” بابا ” خطاب کند… و اولین دندان او!

تمام این ها لحظاتی هستند که همیشه در خاطره های شما ثبت می شوند و از دیدن این اتفاقات لذت می برید.

شما هم می توانید نقاط عطفی از زندگی نوزاد دلبدتان را که از آن لذت بردید، در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید…

همانطور که ذکر شد، دندان در آوردن نوزادان یکی از شیرین ترین این لحظات می باشد که البته با سختی هایی مانند بی خوابی های شبانه نوزاد به همراه پدر و مادر همراه است. ولی می ارزد !

چه اتفاقاتی در دندان در آوردن نوزادان طبیعی هستند؟

اکثر نوزادان اولین دندان خود را بین 4 تا 7 ماه در می آورند. اما دامنه وسیعی از زمان شروع دندان درآوردن نوزادان وجود دارد که طبیعی است. بنابراین اگر زمان دندان در آوردن کودک کوچک شما به 7 یا 9 ماه رسید، نترسید و نگران نباشید. در ارتباط با رفع نگرانی خود، همیشه می توانید با پزشک اطفال در ارتباط بوده و مشورت کنید.

یکی دیگر از موارد خاص این است که بعضی از نوزادان در حدود 6 ماهگی دندان درآوردن را شروع می کنند. کودک کوچک شما احتمالاً تا 3 سالگی یک سری کامل از اولین دندان های خود را خواهد داشت که به آن ها دندان های شیری می گویند. این همان دورانی است که شما می توانید لذت انجام مسواک زدن و آموزش آن را به همراه کودک خود را داشته باشید.

حتی در مواردی ممکن است زمان دندان در آوردن نوزادان ارثی باشد.

اگرچه ممکن است غیرممکن به نظر برسد ولی جالب است بدانید که بعضی از نوزادان با یک یا دو دندان به دنیا می آیند! این مورد تقریباً از هر 6000 تا 1 مورد است. بنابراین کاملا طبیعی است که از موضوع تعجب کنید یا آن را باور نکنید.

اتفاقات طبیعی در دندان آوردن نوزادان

کودک من در 3 ماهگی دندان درآورده! 6 ماه خیلی دیر نیست؟

در پاسخ باید بگوییم که خیر! اصلا موضوعی برای تعجب وجود ندارد زیرا بعضی از نوزادان اصطلاحا زودرس هستند و زودتر از زمان معمول به نقاط عطف خود می رسند! اگر نوزاد کوچک شما حدود 2 یا 3 ماهگی علائم دندان درآوردن را نشان دهد ، ممكن است در رشد دندان کمی از همسالان خود پیشرو باشد.

یا ممکن است کودک 3 ماهه شما یک مرحله رشد طبیعی داشته باشد و این پیشامد در بدن او یک سیر کاملا طبیعی باشد. بسیاری از نوزادان در حدود 3 تا 4 ماهگی با آوردن دست خود به دهان برای مالش لثه و شروع به آبریزش دهانی بیشتر می کنند. این امر کاملاً طبیعی است و غالباً برای مدتی طولانی با رویش دندان همراه نیست.

علائم رویش دندان در نوزادان

اگر کودک شما این علائم را داشت، می تواند نشانه هایی از رویش دندان باشد:

  • بی تابی و گریه کردن

  • آبریزش دهانی بیشتر

  • تورم لثه ها بدون نشانی از دندان

  • مالش چشم، گوش و دهان خود به صورت مکرر

  • بد خلقی و امتناع از خوردن غذا

  • برهم خوردن زمان خواب و عدم توانایی

  • تلاش مداوم برای جویدن وسایل جامد

  • افزایش دما بدن بدون داشتن تب

علائم دندان درآوردن گاهی اوقات ناراحت کننده اما به یاد داشته باشید که این دوره گذرا هست و به زودی می گذرد. بسیاری از دندان های نوزادان بدون هیچ علامتی رویش می کنند. بنابراین اگر کودک شما یک روز به شما لبخند می زند ، تعجب نکنید و ناگهان یک مروارید سفید مشاهده می کنید!

پیشنهاد ما : در این موارد می توانید از دندانی های متناسب با سن او و سفت استفاده کنید.

علائم دندان در آوردن نوزادان

چه دندان هایی در نوزادان زودتر ظاهر می شوند؟

دو دندان پایین معمولاً اولین دندان هایی هستند که ظاهر می شوند ، بنابراین باید آن قسمت را زیر نظر داشته باشید و پس از ظهور آنها با استفاده از به کارگیری نظر پزشک از مسواک های نرم استفاده کنید تا اطراف دندان ها را برای آنها تمیز کنید. همچنین می توانید هر روز از یک پارچه تمیز و مرطوب برای تمیزی روی لثه کودک استفاده کنید.

کودکان در چه سنی شروع به دندان در آوردن می کنند؟

اگر کودک شما زودرس یا با وزن کم به دنیا آمده است ، ممکن است دندان درآوردن او نیز به تأخیر بیفتد ولی به طور کلی زمان رویش دندان های آن ها به صورت زیر است:

  • 4 دندان در 11 ماه

  • 8 دندان در 15 ماه

  • 12 دندان در 19 ماه

  • 16 دندان در 23 ماهگی

اگر کودک شما به سن 18 ماهگی رسیده و دندان ندارد ، باید برای ارزیابی به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید. در موارد نادر، مسئله ای پزشکی ممکن است باعث تاخیر در دندان درآوردن آن ها شود. این مسائل می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • سوء تغذیه

  • کمبود ویتامین

  • کم کاری تیروئید

برای تسکین ناراحتی نوزاد ناشی از در آوردن دندان چه باید کرد؟

هنگامی که کودک کوچک شما در حال دندان درآوردن است ، ممکن است تمایل بیشتری برای دستیابی به آن بطری های آب به دلیل جنس آن ها یا شکلات داشته باشد، زیرا به نظرشان اجسام خوبی برای جویدن هستند.

تسکین درد ناشی از دندان در آوردن نوزاد

اما شما باید روش هایی را امتحان کنید که به آرام کردن آن ها کمک می کند. به طور مثال:

  • لثه های کودک خود را به آرامی و با انگشت تمیز ، بند انگشت یا پارچه های گاز استریل مرطوب ماساژ دهید.
  • یک دستمال سرد ، قاشق یا دندانگیر مناسب ژله ای خنک شده روی لثه کودک خود قرار دهید.
  • از اسباب بازی های پلاستیکی یا لاستیکی استفاده کنید که خنک شده اند ، هرگز به صورت کاملا منجمد آن ها را به کودک ندهید.
  • اگر کودک شما در حال تلاش کردن برای خوردن مواد جامد اطرافش مانند گوشی موبایل یا کنترل تلویزیون است ، تنقلات سرد مانند یک تکه خیار خنک را به او پیشنهاد دهید ؛ اما همیشه مراقب آنها باشید ، که در گلویش نپرد.
  • از استامینوفن یا ایبوپروفن کودک بدون نسخه ،  همراه با مشورت پزشک متخصص اطفال استفاده کنید.

و یک نکته مهم: از زیرورآلاتی مانند دستبند، گردن بند و … با دانه های درشت یا ریز استفاده نکنید. زیرا می توانند خطر خفگی برای کودک به همراه داشته باشند. مهم نیست که چقدر کودکان از رنگ ها خوششان آمده و مجذوب می شوند، هیچوقت نباید همچین وسیله هایی را در اختیارشان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا