زمان تعویض شیشه شیر و سرشیشه نوزاد
فرقی نمی کند فرزند شما شیر خشک بخورد یا شیر مادر، اکثریت نوزادان و کودکان یک شیشه شیر دارند که بتوانند با آن دارو، شیر، آبمیوه و آب بخورند.
اگر کودک شما حتی از شیر مادر تغذیه کند، برای خوردن قنداغ یا وقتهایی که مادر بیمار است و نمی تواند بصورت مستقیم از سینه او شیر بخورد، نیاز به شیشه شیر خواهد داشت.
اما یکی از سوالاتی که بین اکثریت مادران مشترک می باشد این است که زمان تعویض شیشه شیر و سرشیشه نوزاد چه زمانی است؟
در واقع مادر و پدرهای کم تجربه از کجا باید متوجه شوند که لازم است برای خرید شیشه شیر و سرشیشه جدید اقدام کنند.
با شمیم بی بی همراه باشید تا شما را با علائم و زمان تعویض سرشیشه و شیشه شیر کودک آشنا کنیم.
علائم تعویض سرشیشه:
مادر یا پرستار کودک یا هر شخصی که مسئول رسیدگی به کودک است باید بطور مداوم سرشیشه نوزاد را چک کند، تا در صورت مشاهده ی علائم پایین برای خرید سرشیشه جدید اقدام کند.
بزرگ شدن سوراخ سرشیشه:
شیر باید با یک جریان یکنواخت و بصورت چکه چکه از سرشیشه بیرون بیاید، اگر جریان شیر تغییر کرده و با سرعت بیشتری به سمت خارج می آید یعنی سوراخ سرشیشه بزرگ شده است و نیاز به تعویض دارد.
تغییر رنگ سرشیشه:
در صورتی که رنگ سرشیشه نسبت به اولی که خریداری کرده اید تغییر کرده است، سرشیشه جدیدی خریداری نمایید.
پارگی سرشیشه:
در صورتی که بخشی از سرشیشه پاره شده باشد می تواند سلامتی کودک را به خطر بیاندازد.
وقتی نوزاد در حال دندان در آوردن است با لثه هایش به اجسام مختلف فشار وارد می کند تا درد و التهاب ناشی از رویش دندان هایش کاهش یابد.
فشار وارد کردن نوزاد با دندان ها و لثه های به سرشیشه می تواند موجب پارگی آن شود که تکه ی پاره شده می تواند کنده شود و منجر به خفگی کودک گردد.
در صورت مشاهده ی پارگی یا ترک خوردگی در قسمتی از سرشیشه سریعا برای خرید سرشیشه جدید اقدام کنید.
چسبندگی سرشیشه:
در برخی موارد سرشیشه خاصیت خود را از دست می دهد و حالت چسبندگی در آن ایجاد می شود که دیگر قابل استفاده نیست.
نازک شدن سرشیشه:
نازک شدن و تغییر ضخامت سرشیشه می تواند یکی از علائم تعویض سرشیشه باشد، برای تست این مشکل می توانید با دست سرشیشه را بکشید و اگر حالت کشسانی نداشت و به حالت اولیه خود بازنگشت یعنی نازک شده و ضخامت خود را از دست داده است.
بزرگ شدن نوزاد:
سرشیشه ها معمولا برای گروه سنی خاصی طراحی می شوند و بر حسب سن نوزاد قسمت سر آنها دارای یک سوراخ، دو سوراخ و … است که هر چه سن کودک بالاتر می رود نیاز به شیر بیشتری دارد و سوراخ های سرشیشه باید بیشتر باشد تا کودک با مکیدن شیر بیشتری دریافت کند.
اگر سن فرزند شما بالاتر رفته و سرشیشه برای گروه سنی پایین تر مناسب بوده برای تعویض سرشیشه باید اقدام کنید.
علائم تعویض شیشه شیر کودک:
شرایط شیشه شیر پیرکس با شیشه شیر طلقی فرق می کند ولی به هر حال زمانی فرا می رسد که لازم است شیشه شیر کودک را تعویض کنید.
شکستگی شیشه شیر:
اگر شیشه شیر فرزند شما پیرکس است در مقابل نوسانات دمایی همچون قرار گرفتن در مایکروویو و یخچال مقاوم است و دچار شکستگی نمی شود، اما اگر از دستتان بیفتد دچار شکستگی خواهد شد.
محصولاتی با عنوان محافظ شیشه شیر در فروشگاه های سیسمونی عرضه شده اند که از شکستگی شیشه شیر جلوگیری کرده و عایق حرارتی هستند و بر روی سطح خارجی شیشه شیر کشیده می شوند و کودک می تواند به راحتی آنها را در دست بگیرد و شیر بخورد.
با وجود امکان خرید محافظ شیشه شیر دکتر براون، به هر حال امکان شکستگی جزئی یا کلی شیشه شیر وجود دارد.
در صورتی که هر بخش شیشه شیر دچار شکستگی شد باید برای خرید شیشه شیر جدید اقدام کنید.
ترک یا شکاف شیشه شیر:
شکستگی تنها مربوط به شیشه شیر پیرکس نمی شود بلکه اگر شیشه شیر کودک شما طلقی است و ترک یا شکافی بر روی آن مشاهده کردید اجازه ندهید کودک از آن تغذیه کند زیرا می تواند موجب آسیب رساندن به دهان و لب کودک شود.
قدیمی شدن شیشه شیر:
اگر مدت زیادی است که کودک از یک شیشه شیر برای تغذیه استفاده می کند لازم است که شیشه شیر جدیدی برای او خریداری کنید.
خش خوردگی هایی که در شیشه شیرهای قدیمی ایجاد می شوند حتی اگر بارها و بارها شسته شوند نیز می توانند مکانی برای تجمع میکروب ها به شمار آیند.
بالا رفتن سن نوزاد:
شیشه شیرهایی که حجم کمتری دارند برای سنین بدو تولد و 6 ماهه ی اول تولد کودک مناسب هستند اگر سن نوزاد شما در حال بالا رفتن است سعی کنید شیشه شیرهایی با حجم بیشتر برای تغذیه نوزاد خریداری نمایید.
زمان تعویض سرشیشه و شیشه شیر:
معمولا طول عمر استفاده از یک شیشه شیر نسبت به سرشیشه بیشتر است، برخی از مادران در فاصله ای که کودکشان یک شیشه شیر دارد چندین سرشیشه برای او عوض می کنند.
سعی کنید پس از هر بار استفاده در هنگام شستشو سرشیشه و شیشه شیر را به خوبی بررسی کنید و در صورتی که آسیبی بر روی آن مشاهده کردید آن را تعویض کنید.
اما بطور نرمال زمان تعویض هر سرشیشه سیلیکونی حدود یک ماه و زمان تعویض هر سرشیشه با جنس لاتکس حدود سه هفته تا یک ماه می باشد.
سوالات متداول
چرا باید سرشیشه نوزاد را تعویض کنیم؟
در صورتی که سوراخ سرشیشه بزرگ شود و جریان شیر زیادی از آن بیاید، رنگ سرشیشه مات و کدر شود، سرشیشه دچار پارگی و آسیب دیدگی شود، دچار چسبندگی شود و شکل متقارن خود را از دست بدهد، ضخامت سرشیشه با مرور زمان کم شود و حالت نازکی پیدا کند، نوزاد بزرگ شود و سوراخ سرشیشه برای کودک مناسب نباشد و ... باید جهت تعویض کردن سرشیشه نوزاد اقدام نمایید.
چرا باید شیشه شیر کودک را تعویض کنیم؟
در صورتی بطری شیشه شیر کودک دچار شکستگی یا ترک خوردگی شود، سن کودک بالا رود و حجم شیشه شیر برای کودک مناسب نباشد، شیشه شیر قدیمی شده باشد و رنگ آن تغییر کرده باشد باید برای یک شیشه شیر جدید برای کودک خود خریداری نمایید.
چند وقت یکبار باید شیشه شیر و سرشیشه کودک را عوض کنیم؟
اکثریت افراد تا زمانیکه شیشه شیر کودک سالم است از آن استفاده می کنند و به طور کلی طول عمر شیشه شیر از سرشیشه بیشتر است. اما طول عمر سرشیشه کمتر است و در طول مدت زمانی که کودک از شیشه شیر استفاده می کند باید سرشیشه را چندین بار تعویض کنید. طول عمر سرشیشه حدود یک ماه است و اگر زودتر از این زمان هم متوجه تغییراتی در ظاهر آن شدید باید جهت تعویض سرشیشه اقدام کنید.