راهنمای کامل شستن لباس های نوزاد و کودک
به کوچکی فرزندتان نگاه نکنید، کودک شما با وجود جثه ی کوچکی که دارد با سرعت چشم بر هم زدن می تواند لباس کثیف کند!
وقتی اعضای خانواده شما افراد بزرگسال هستند معمولا تعداد دفعات شستشوی لباس در هفته کمتر است، اما پس از اینکه فرزندتان متولد می شود برنامه لباس شستن در خانه ی شما تغییر می کند.
شستن لباس های نوزاد با شستن لباس های افراد بزرگسال متفاوت است زیرا کودک پوست لطیف و حساسی دارد و اگر در شستشوی لباس های او دقت نشود می تواند پوست او دچار التهاب و حساسیت شود.
با مقدمه ای که در بالا ذکر کردیم شاید دچار استرس شده باشید و در ذهنتان کوهی لباس بچه کثیف شکل گرفته باشد که با نحوه ی شستن آن نیز آشنایی ندارید!!
نگران نباشید اگر برای بار اول است که طعم شیرین مادر شدن را می چشید خیلی چیزها را باید یاد بگیرید تا به یک مادر تمام عیار تبدیل شوید و یکی از چیزهایی که باید یاد بگیرید شستن لباس نوزاد است…
با شمیم بی بی همراه باشید تا شما را با نحوه شستن لباس نوزاد، انتخاب مواد شوینده مناسب، از بین بردن لکه های لباس نوزاد و … آشنا کنیم.
از زمانی که تصمیم به بارداری می گیرید استرس ها و فکرها و دغدغه های بسیاری برای شما پیش می آید، اما نباید شستن لباس های نوزاد یکی از دغدغه های شما باشد، اگر با شیوه ی صحیح شست و شوی لباس های نوزاد و کودک آشنا شوید دیگر نگرانی وجود نخواهد داشت.
شستن لباس نوزاد و کودک:
لباس کودک را پس از خرید بشویید.
اگر برای فرزند خود لباس جدید خریداری کرده اید یا شخصی برای فرزند شما لباس هدیه آورده است، قبل از اینکه لباس را بر تن کودک بپوشانید آن را بشویید.
برخی افراد می گویند: “لباس نو تمیز است و نیازی به شستن ندارد و اگر آن را بشوییم رنگ و روی خود را از دست می دهد!”
درست است که لباس های نو را کسی نپوشیده و از این جهت تمیز هستند اما شما نمی دانید این لباس ها قبلا با چه چیزهایی در تماس بوده است.
اگر کمی در این زمینه مطالعه داشته باشید متوجه می شوید برای اینکه لباس ها چروک نشوند مواد خاصی به لباس ها افزوده می شود همچنین برخی از لباس ها رنگهای شیمیایی اضافی بر روی خود دارند.
مواد شیمیایی که بر روی لباس ها است اگر شسته نشود موجب حساسیت و التهاب های پوستی کودک می شود.
البته نیازی نیست وقتی لباسی را برای کودک خریداری می کنید با مواد شوینده و آب گرم بشویید تا رنگ و ظاهر زیبای خود را از دست بدهد.
بلکه می توانید لباس های نوزاد و کودک را پس از خریداری کردن با آب سرد آبکشی نمایید تا آثار مواد شیمیایی از بین برود و موجب آسیب رساندن به پوست کودک نشود.
خواندن برچسب شستشوی لباس:
بر روی اکثریت لباس ها برچسبی وجود دارد که برای مراقبت از لباس بر روی آن نصب شده است.
قبل از اینکه لباس را بشویید حتما به برچسب لباس توجه داشته باشید، دمای مناسب و نحوه شستشوی لباس بر روی برچسب آن ذکر شده است.
به عنوان مثال لباس خواب کودک باید در مقابل شعله مقاومت داشته باشد و هرگز نباید لباس مقاوم در برابر حرارت را با مواد سفید کننده بشویید.
شستن لباس های مقاوم در برابر شعله با مواد سفید کننده موجب از بین رفتن خاصیت آنها می شود.
انتخاب مواد شوینده مناسب:
برای شستن لباس نوزاد باید در انتخاب مواد شوینده دقت داشته باشید و از مواد شوینده و پودر لباسشویی مخصوص کودک استفاده کنید.
بهترین مواد شوینده برای شستن لباس نوزاد مواردی هستند که فاقد عطر و رنگ هستند و ملایم می باشند.
مواد شوینده قوی که دارای رایحه هستند می توانند موجب التهاب پوستی کودک و آلرژی او شوند.
از بین بردن لکه های لباس کودک:
اکثریت لباس های کودک رنگ های روشن دارند و ایجاد یک لکه کوچک بر روی آنها می تواند جلوه و زیبایی لباس کودک را از بین ببرد.
قبل از اینکه لباس کودک را بطور کامل بشویید لکه را از بین ببرید سپس اقدام به شستشوی کل لباس کنید.
نخستین قدم برای اینکه از تثبیت لکه بر روی لباس جلوگیری کنید این است که به محض اینکه شیر یا غذایی بر روی لباس کودک ریخت، لباس کودک را تعویض کرده و قسمتی از لباس که لکه ایجاد شده را بشویید.
شستن لکه با آب سرد موجب از بین رفتن آن می شود، همچنین می توانید لباس کودک را مدتی در آب سرد بخیسانید تا لکه ایجاد شده از بین برود.
از بین بردن لکه ادرار و مدفوع:
یکی از لکه های شایعی که بر روی لباس کودک ایجاد می شود، ناشی از پس از دادن پوشک می باشد.
این گونه لکه ها معمولا با آب گرم و صابون به راحتی تمیز می شوند و اثری از آنها باقی نمی ماند.
از بین بردن لکه شیر:
فرقی نمی کند کودک شما شیر مادر می خورد یا شیر خشک، بالا آوردن پنیرک امری طبیعی برای نوزادان است که می تواند موجب لکه شدن لباس های آنها شود.
برای از بین بردن لکه های ناشی از شیر می توانید لباس کودک را در آب ولرم قرار دهید سپس بر روی لکه یک قاشق چای خوری جوش شیرین بریزید و مالش دهید تا تمیز شود.
از بین بردن لکه روغن بچه:
در صورتی که روغن بچه بر روی لباس کودک ریخت و موجب لکه بر روی لباس کودک شد، می توانید با یک دستمال خشک روغن بر روی لباس را پاک نمایید و یک قاشق نمک بر روی لکه بریزید.
خاصیت جذب نمک بالا است و می تواند چربی را جذب نماید.
در پایان می توانید لکه بر جای مانده از چربی روغن بچه را با آب گرم و صابون به خوبی بشویید.
از بین بردن لکه آبمیوه:
می توانید محلولی از آب و سرکه سفید یا آب و الکل تهیه نمایید و لباس کودک را در آن قرار دهید تا لکه از بین برود و در پایان لباس را آبکشی کنید.
شستن لباس نوزاد با ماشین لباسشویی:
توصیه می شود که شستشوی لباس های نوزاد با دست انجام شود اما این روزها به دلیل مشغله ی بالای والدین عموما شستن لباس های نوزادان و کودکان با ماشین لباسشویی انجام می شود.
البته می توانید برای شستن لباس نوزادان و کودکان از ماشین لباسشویی های کوچک که مخصوص شستشوی لباس های کودک است و مینی واش نام دارد استفاده نمایید.
اگر از ماشین لباسشویی برای شستن لباس های کودک استفاده می کنید موارد زیر را مدنظر قرار دهید:
لباس نوزاد را جدا بشویید:
لباس های نوزاد و سایر اعضای خانواده را با همدیگر در ماشین لباسشویی نشویید زیرا ماشین لباسشویی به محیطی جهت تجمع باکتری ها تبدیل می شود.
قبل از اینکه لباس های سایر اعضای خانواده را در ماشین لباسشویی بشویید، لباس های کوچک نوزاد و کودک را بشویید.
از بین بردن لکه ها قبل از شستشو:
در صورتی که لکه ای بر روی لباس های کودک ایجاد شده، ابتدا لکه را از بین ببرید سپس جهت شستشوی لباس ها اقدام نمایید.
دمای مناسب شستشوی لباس:
برای شست و شوی لباس نوزاد و کودک از دمای 30 درجه سانتی گراد استفاده نمایید، دماهای بالا می تواند موجب آسیب رساندن به بافت لباس و از بین رفتن شکل ظاهری و رنگ لباس شوند.
استفاده از مواد شوینده مناسب:
از پودر ماشین لباسشویی، پودر صابون یا مایع لباسشویی مخصوص لباس کودک استفاده نمایید تا برای کودک حساسیت پوستی ایجاد نکند.
قرار دادن لباس های کوچک در کیسه:
کیسه ای پارچه ای همچون یک کاور بالش (رو بالشی) در نظر بگیرید و لباس های کوچک کودک همچون جوراب را در آن قرار دهید که حین شستشو گم نشود.
روش شستن لباس نوزاد با دست:
در صورتی که می خواهید لباس های کودک را با دست بشویید، پیش از هر چیز دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید تا میکروبی از دست شما به لباس های کودک منتقل نشود.
همچنین می توانید برای شستشوی لباس های کودک با دست از دستکش استفاده نمایید.
در یک لگن یا وان آب گرم بریزید و مایع شوینده یا پودر لباسشویی را حل نمایید تا کف کند، حل کردن مایع شوینده در آب موجب اثر تمیزکنندگی بیشتر مواد شوینده می شود همچنین از باقی ماندن ذرات پودر یا مایع شوینده در لباس جلوگیری می کند.
سپس لباس را در محلول حاوی مایع شوینده و آب گرم قرار دهید و به آرامی مالش دهید و در پایان با آب ولرم آبکشی نمایید.
بعد از اینکه لباس ها را شستید آنها را در مجاورت هوا قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
دلیل زرد شدن لباس نوزاد:
لباس های رنگ روشن و سفید رنگ نوزاد پس از چندین بار استفاده به دلیل لکه های ادرار، آب دهان و شیر تغییر رنگ می دهند و به رنگ زرد متمایل می شوند.
برای اینکه لباس های کودک همچون گذشته به رنگ روشن و سفید خود برگردد می توانید محلولی از آب و جوش شیرین تهیه کنید و لباس های کودک را در آن بخیسانید و در پایان به خوبی آبکشی نمایید.
نکات لازم جهت شستن لباس نوزاد:
- اگر لکه ای بر روی لباس کودک ایجاد شد، سریعا آن را بشویید تا لکه از بین برود.
- قبل از اینکه لباس را بشویید، لکه های آن را از بین ببرید.
- برای شستن لباس نوزاد از مواد سفید کننده استفاده نکنید.
- پس از شستشو، لباس های خیس کودک را در معرض آفتاب یا هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.
- قبل از شستشوی لباس حتما به برچسب راهنمای روی آن توجه نمایید.
- از نرم کننده برای شستن لباس نوزاد استفاده نکنید.
- لباس های کودک را جدا از لباس های خودتان بشویید.
- اگر از کهنه بچه استفاده می کنید آن را با دست و جدا از سایر لباس های کودک بشویید.
- حتما قبل از اولین استفاده، لباس کودک را با آب بشویید.
- در انتخاب مواد شوینده مناسب برای لباس نوزاد دقت کنید.