دسته‌بندی نشده

نشستن نوزاد از چند ماهگی؟+ آموزش نشستن به نوزاد

فرزند دلبند شما از بدو تولد و ورود به این دنیا ماه ها فقط دراز می کشد و می خوابد، پس از چند ماه نیاز است که وضعیت خود را تغییر دهد و نشستن را بیاموزد.

یکی از مراحل مهم رشد و تکامل کودک نشستن است و کودک با تمرین می تواند این مهارت را بصورت مستقل یاد بگیرد.

اما نقش پدر و مادر نیز در تشویق کودک به نشستن بی تاثیر نیست و والدین می توانند با استفاده از اسباب بازی های متنوع، قرار دادن کودک در تاب برقی، صندلی غذا، صندلی ماشین، کالسکه و … نشستن مستقل و بدون تکیه گاه را سریعتر به کودک بیاموزند.

در ادامه با سیسمونی شمیم همراه باشید تا شما را با سن نشستن نوزاد و آموزش نشستن به نوزاد آشنا کنیم.

نشستن نوزاد از چند ماهگی؟

نشستن نوزاد از چند ماهگی؟

اکثریت کودکان در سن 4 تا 7 ماهگی نشستن بصورت مستقل را می آموزند.

در این سن کودک ابتدا باید بر روی غلت زدن و بالا نگه داشتن سر خود تسط پیدا کند و سپس بتواند بنشیند.

نوزاد در سن 8 ماهگی قادر است چند دقیقه ای را بدون کمک و حمایت دیگران و بصورت مستقل بنشیند.

آموزش نشستن به نوزاد:

شاید عجیب به نظر برسد که نوزاد تازه متولد شده بنشیند اما از روز اولی که بدنیا می آید شما می توانید فرزند خود را در حالت نشسته قرار بدهید.

اما نشستن نوزاد با تکیه گاه چندان اهمیتی ندارد، نوزاد باید بیاموزد که مستقل بنشیند و نشستن مستقل واقعی زمانی ایجاد می شود که کودک بر روی سر خود کنترل داشته باشد.

از سن 4 ماهگی به بعد ماهیچه های قسمت سر و گردن کودک با سرعت بالایی تقویت می شود و او می آموزد در حالی که بر روی شکم دراز کشیده سر خود را بالا بیاورد و در این وضعیت نگه دارد.

به تدریج و در مرحله ی بعد کودک می آموزد که خود را بر روی بازوهایش نگه دارد و قفسه ی سینه خود را از زمین به سمت بالا بگیرد.

در سن 5 ماهگی کودک می تواند بصورت لحظه ای بدون حمایت دیگران بنشیند البته شما باید حواستان به کودکتان باشد و در نزیکی او باشید که اتفاقی برای او نیفتد.

در این زمان شما می توانید از بالش شیردهی که قبلا خریداری کرده اید و اکنون استفاده ای ندارد به عنوان حائل برای حمایت از نشستن نوزاد استفاده نمایید.

همچنین می توانید چندین بالش را در اطراف کودک قرار دهید تا از سقوط احتمالی او جلوگیری کنید.

به زودی کودک می آموزد که در حالت نشسته اگر به سمت جلو خم شود می تواند تعادل خود را حفظ نماید.

اکثریت نوزادان می توانند تا سن 7 ماهگی بدون حمایت دیگران بنشینند و دست های خود را آزاد بگذارند و جسمی را در دستان خود بگیرند.

در سن 8 ماهگی کودک می تواند بدون حمایت و تکیه گاه خوب بنشیند.

کودک وقتی سر و سینه خود را بلند می کند به او کمک می شود تا عضله های گردن خود را تقویت نماید و بر روی سرش در حالت نشسته کنترل پیدا می کند.

آموزش نشستن به نوزاد

روش کمک به نشستن نوزاد:

زمانی که متوجه شدید که عضلات سر و گردن کودک تقویت شده و می تواند سرش را به خوبی بالا نگه دارد می توانید با روش های گفته شده در زیر به او کمک کنید که بنشیند.

نشستن با تکیه گاه و به حالت نشسته در کالسکه و پیاده روی در پارک و مراکز خرید تمرین خوبی برای نشستن نوزاد می باشد.

وقتی کودک در کالسکه است و شما او را مکان های مختلف می برید می تواند دنیا را به خوبی ببیند و با ماشین ها، حیوانات، آدم ها و … آشنا شود و دنیا را کشف نماید.

وقتی در خانه هستید کودک را بصورت نشسته بر روی یک سطح صاف قرار دهید و در اطراف او رختخواب کودک یا بالش قرار دهید تا تعادل پیدا کند.

برای اینکه کودک به نشستن علاقمند شود می توانید اسباب بازی در اختیار او قرار دهید تا بازی کند و لذت نشستن را احساس کند.

هر چقدر که کودک نشستن با کمک را تمرین کند، بیشتر سعی می کند که به تنهایی بدون کمک بزرگترها یا بالش بنشیند.

دست های او را در دست بگیرید و با هم آهنگ بخوانید و او را ریتم حرکت دهید (برقصانید) تا در نشستن تعادل پیدا کند.

وقتی کودکتان نشسته است یک اسباب بازی را در جلوی پای او بگذارید تا در حال بازی کردن دست هایش آزاد باشد و تعادل کسب نماید.

شما می توانید اسباب بازی را در نزدیکی پاهای او قرار دهید، سپس اسباب بازی را تا قسمت سر او بالا ببرید تا کودک تلاش کند و بخواهد اسباب بازی را با دست هاش بگیرد و در هنگام نشسته تعادل پیدا کند.

برای نشستن نوزاد می توانید از صندلی ماشین کودک و صندلی غذای کودک نیز کمک بگیرد و فرزند خود را در وضعیتی قرار دهید که به مرور زمان نشستن بصورت مستقل را بیاموزد.  

چه کارهایی برای نشستن نوزاد انجام دهیم؟

در صورتی که کودک تا سن 4 ماهگی توانایی ندارد که سر خود را به سمت بالا نگه دارد و مدتی بعد حدود سن 5 تا 6 ماهگی نمی تواند بدن خود را روی بازوهایش نگه دارد. (وضعیت چهار دست و پا)

همچنین اگر نتوانست تا سن حداکثر 9 ماهگی بدون حمایت بنشیند با پزشک اطفال مشورت نمایید.

مهارت های همه نوزادان مشابه هم نیست، برخی سریعتر از دیگران می توانند بنشیند و برخی دیرتر اما باید بدانید که نشستن کلیدی است برای خزیدن و ایستادن و در نهایت راه رفتن است.

نکته: به این موضوع توجه کنید که نوزادان نارس نسبت به سایر همسالان خود دیرتر مهارت ها را می آموزند و اگر نوزاد شما نارس بدنیا آمده و مهارت های نشستن، ایستادن و راه رفتن را دیرتر شروع کرده نگران نباشید.

توانایی نشستن در کودکان

بعد از نشستن نوزاد چه مراحلی شروع می شود؟

وقتی کودک متوجه شود که در حالت تعادل نداشتن از حالت نشسته به جلو پرتاب می شود و بر روی دست ها و پاهایش تعادل برقرار می کند.

کودک در سن 6 یا 7 ماهگی چهار دست و پا به سمت جلو می تواند حرکت کند و در سن 10 ماهگی می تواند مهارت خزیدن را بیاموزد.

در این سن کودک شما پر جنب و جوش و کنجکاو است و دلش می خواهد به هر چیزی دست بزند و دنیا را کشف کند.

محافظت از کودک در این سن بسیار مهم است و در این سن است که می توانید برای امنیت کودک از محافظ لبه گیر میز و قفل کمد و کابینت و سایر لوازم ایمنی و مراقبتی استفاده کنید تا خطری سلامتی کودک را تهدید نکند.

اکثریت پزشکان و متخصصان اطفال توصیه می کنند که قبل از شروع غذاهای کمکی (غذای کمکی) منتظر بمانید تا کودک بتواند بصورت مستقل بنشیند.

البته معمولا مرحله نشستن نوزاد بصورت خودکار قبل از شروع غذاهای کمکی اتفاق می افتد و بابت این موضوع جای نگرانی نیست.

سوالات متداول

کودک در چند ماهگی می تواند بنشیند؟

درصد بسیاری از کودکان در سنین 4 تا 7 ماهگی می توانند بنشینند و در سن 8 ماهگی می توانند بدون کمک گرفتن مستقل بنشینند. در این سن شما می توانید از بالش برای تکیه گاه کودک استفاده کنید تا به تدریج بتواند نشستن را بیاموزد.

آیا نوزدان نارس همچون سایر کودکان می توانند ما بین سن 4 تا 7 ماهگی بنشینند؟

خیر، زمان نشستن نوزادان نارس نسبت به سایر کودکان دیرتر است، پس اگر فرزند شما بصورت نارس متولد شده است و در سنی ما بین 4 تا 7 ماه دارد نگران نباشید. می توانید از پزشک مشاوره بگیرید ولی این نکته را بدانید که نوزادان نارس نسبت به سایر همسالان خود مهارت های نشستن و ایستادن و گام برداشتن را دیرتر می آموزند.

با چه روش هایی می توانیم نشستن را به فرزند خود آموزش دهیم؟

نشستن کودک در کالسکه، تاب برقی، صندلی غذاخوری که دارای تکیه گاه هستند موجب می شود کودک تایمی از روز را به تمرین نشستن بپردازد. می توانید مدت زمانی در روز کودک را بر روی یک سطح صاف بصورت نشسته قرار دهید اطراف او را رختخواب یا بالش بچینید و در مقابل او اسباب بازی قرار دهید تا سرگرم شود. وقتی کودک نشسته دست های او را در دست بگیرید و برای او شعر و ترانه بخوانید و با او صحبت کنید تا کم کم در نشستن تعادل پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا