شیر خوردن اصلی ترین عامل رشد و سلامتی و تقویت استخوان ها و داندان های کودک است. شیر تمام موارد غذایی مورد نیاز کودک را تامین می کند حتی آب مورد نیاز بدن. شیشه شیر جزء جدایی ناپذیر کودک و والدین است چون از بدو تولد برای کودکانی که از شیر مادر تغذیه نمی کنند و یا شیر مادر برای آنها کافی نیست لازم است تا در سنین بالاتر که دیگر مایعات مثل آب و آب میوه برای کودک ریخته می شود از طرفی سرشیشه بخش مهم شیشه شیر است. این بخشی است که در دهان کودک می رود و جنس و اندازه اش بسیار اهمیت دارد. سر شیشه نباید دارای مواد مضر باشد و همچنین شکل طراحیش باید متناسب باشد. به غیر از مناسب بودن سر شیشه با سن کودک باید کودک هم با آن راحت باشد و آن را بپذیرد.
برای آزمایش استحکام سر شیشه آن را محکم فشار دهید باد دوباره به حالت اولیه باز گردد در غیر اینصورت مناسب نیست. چسبنده یا کدر بودن یا باد کردن آن نشان از زمان تعویض سر شیشه است. این وسیله نباید دارای ترک خوردگی باشد چون جریان ورود مایعات به دهان نوزاد ممکن است خفگی ایجاد کند. مادرانی که هم از شیشه برای شیردهی استفاده می کنند و هم از شیر مادر باید این موضوع را مد نظر داشته باشد که اگر سوراخ سرشیشه بیش از حد باشد دیگر نوزاد از شیر مادر تغذیه نمی کند.
سوالات متداول
چه زمانی لازم است سرشیشه کودک را تعویض نماییم و سرشیشه جدیدی خریداری کنیم؟
در صورتی که سوراخ سرشیشه ای که کودک شما باید از آن تغذیه کند بزرگ شده باشد و جریان شیر خروجی از آن زیاد باشد و رنگ سرشیشه تغییر پیدا کرده باشد و رنگ شفاف اولیه را نداشته باشد. اگر سرشیشه حالت چسبندگی پیدا کرده باشد یا نازک شده و دچار پارگی شده باشد و اینکه سن کودک شما بالاتر رفته باشد و سرشیشه قبلی مناسب برای تغذیه او نباشد باید سرشیشه تعویض شود.
برای خرید یک سرشیشه خوب و مناسب برای نوزاد باید به چه نکاتی توجه نماییم؟
سرشیشه باید از مواد بهداشتی و فاقد مواد شیمیایی ساخته شده باشد و سیلیکونی و نرم باشد و فشار زیادی را به دهان کودک در هنگام مکیدن وارد نکند. تعداد سوراخ ها و جریان خروجی شیر از سرشیشه متناسب با سن کودک باشد، به نوع آن توجه کنید که مانع رشد صحیح دندان های شیری کودک نشود. اگر آنتی کولیک باشد یکی از مزیت های آن محسوب شده و از وارد شدن هوا به دهان کودک جلوگیری می کند.
هر سرشیشه ای که برای کودک خریداری می کنیم چه مدت زمانی قابل استفاده است؟
بطور کلی مدت زمان عمر سرشیشه نسبت به خود شیشه شیر کمتر است و قبل از هر بار استفاده باید از سلامت ظاهری سرشیشه اطمینان حاصل کنید و اگر تغییری در ظاهر آن ایجاد شده جهت خرید سرشیشه جدید برای کودک خود اقدام کنید. در حالت کلی بهتر است هر یک تا دو ماه یکبار سرشیشه سیلیکونی یا لاتکسی کودک خود را تعویض کنید و سرشیشه ای مناسب برای او خریداری نمایید.
بهترین روش برای ضدعفونی و استریل کردن سرشیشه نوزاد چه چیزی می باشد؟
بعد از هر بار استفاده از شیشه شیر، بطور کامل سرشیشه را از شیشه شیر جدا کرده و با سرشیشه شور و مایع شوینده ملایم و آب گرم قسمت های دور از دسترس آن را به خوبی بشویید تا کاملا تمیز شود. همچنین می توانید برای استریل کردن سرشیشه از روشهای جوشاندن در آب، استفاده از دستگاه استریل کننده و مایع استریل استفاده نمایید و پس از شستشو حتما در معرض هوا قرار دهید تا خشک شده و قارچ ها در آن رشد نکنند.